Vize Festivali için geri sayım başladı

Vize Festivali için geri sayım başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Vize Tarih ve Kültür Festivaline sayılı günler kala festival programı da şekillenmeye başladı. Vize Belediyesi Kent Konseyi’nin belirlediği festival programına göre, Vize doğumlu Ünlü Kareograf Uğurkan Erez’in önderliğinde gerçekleşen ve Vize Festivali’nde artık geleneksel hale gelen, defile bu yıl için söz konusu gözükmüyor.

Festivalin birinci günü akşam saat 18.30’da düzenlenecek olan açılış töreni ile start alacak. Festival ateşinin yakılmasının ardından ise semt sahasında festival kokteyli verilecek. Saat 20.30’da başlayacak olan konser programında ise sırasıyla Grup Agora, Tek yumruk ve Faruk Yılmaz sahne alacak gecenin finali ise ünlü sanatçı Lara ile yapılacak.      

Festivalin ikinci gün programında Vizelileri yine dopdulu bir gün karşılayacak. Ikinci gün saat 14.30’da açılacak olan Fotoğraflarla Vize Sergisi, Grup Agora konseri ile hareketlenecek. Saat 16.00’da ise yöresel hamur işleri yarışması festivale farklı bir anlam kazandıracak. Saat 17.00’de yapılacak olan festival koşusunun ardından Vize Tarihi eserlerinin sunumu gerçekleştirilecek. 20.30 ise konserin başlangıç saati olacak. Zeliha Sunal ve Yusuf Güney eğlenceyi doruğa çıkartacaklar.    

Üçüncü gün programına ise belediye düğün salonunda düzenlenecek olan briç turnuvası ile start verilecek. Fotoğraflarla Vize sergisi ve ardından Tarihi yerlerin gezilmesi ile festivalin ismi anlam kazanacak. Akşam saat 20.30’da şiir dinletisi ile başlayacak olan gece programına ise tarihi eserlerin sunumunun ardından konser ile devam edecek. TRT sanatçılarının yer alacağı Türk Sanat Müziği konserinin ardından son günlerin popüler sanatçısı Bengü gecenin ağır topu olacak.

Belediye dördüncü gün programını ise farklı bir atmosferde düzenlemeyi planlıyor. Sabah saat 09.00’da doğa yürüyüşü ile başlayacak olan program, akşam saat 18.00’de düzenlenecek olan sünnet şöleni ile devam edecek. Sünnet şöleni için ise eğlencenin adresi tören alanı olacak.