Vize Kapalı Cezaevi'nin yapımında sona yaklaşılıyor

Vize Kapalı Cezaevi'nin yapımında sona yaklaşılıyor

Adalet Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ihale edilen L-1 tipi özel Vize Kapalı Cezaevi’nin yapımında son aşamaya gelindi. Alınan bilgilere göre Pınarhisar Cezaevi ile birlikte aynı zamanda ihaleye çıkartılan ve ihalenin ardından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapımına başlanan L–1 tipi özel Vize Ceza Infaz Kurumunda yapılan inşaat çalışmalarının Ekim ayı başında tamamlanacağı öğrenildi.

Lüleburgaz ve Çerkezköy gibi bir çok büyük ilçenin cezaevlerinden yaklaşık 3 kat daha büyük olacak olan Vize Cezaevi, özel yapısı itibariyle Pınarhisar ilçesinde bulunan ve yapımına aynı anda başlanan Pınarhisar cezaevinden daha farklı olacak. Eski yıllarda en fazla 40 mahkûmun barındırılabildiği Vize Cezaevinde, Ekim ayından itibaren 11 koğuşta toplam 250 kişiye kadar mahkûm bulundurulabilecek.

8 kişinin aynı anda görüşme yapabileceği telefonlu modern görüşme kabinleri ile de dizayn edilen yeni cezaevinde, infaz koruma memurlarının sayısı da arttırılacak. Vize Kapalı Cezaevinde daha önceden 6 infaz koruma memuru görev yapıyordu, fakat L-1 tipi özel cezaevinin açılmasıyla infaz koruma memurlarının sayısı da 50’ye çıkartılacak.

Mahkûmlar ve memurlarla birlikte toplam 300 kişinin bulunacağı cezaevinin dört bir tarafına 4 adet gözetleme kulesi de inşa edildi. Ekim ayı başında açılması kesin gözüken yeni cezaevine ilk aşamada Vize’den Kırklareli’ne gönderilen mahkûmlar yerleştirilecek. Bu arada önümüzdeki günlerde Silivri cezaevi dâhil olmak üzere bir çok cezaevinden cezası kesinleşmiş olan mahkûmlardan bazılarının Vize’ye nakledilmesi bekleniyor.