Vize köylerini ve doğasını fotoğrafladılar

Vize köylerini ve doğasını fotoğrafladılar

Dijital hayata geçiş ile birlikte oldukça yaygınlaşan fotoğraf makinaları ve fotoğraf meraklıları ilimizde de hakettiği konuma gelmeye başladı. Kırklareli Merkez Ilçede fotoğraf sanatının yaygınlaşmasına ön ayak olan Amatör Fotoğraf Sanatçısı Nedret Benzet ve gazetemiz muhabiri Erhan Baycan, 27 Aralık Pazar günü ilimizin otantik ve doğal köylerini ve doğasını fotoğrafladı.

CHP Kırklareli Il Genel Meclisi üyesi Aydın Karakoç’un önderliğinde ilimiz Vize ilçesine bağlı Soğucak, Evrencik, Kömürköy ve Kızılağaç Köyleri’ni gezip fotoğraflayan Benzet ve Baycan kültür- gezi ve doğa kategorisindeki fotoğraflarına yenilerini daha ekledi. Evrencik Köyü’nde yıllardır bir gelenek halinde sürdürülen odun kömürü(torluk) yapımını kareleyen fotoğraf meraklıları akabinde ise Kızılağaç Köyü’nün Kuzeybatısı’nda yer alan yaklaşık 5 metre yükseklikteki doğal şelaleyi kadrajına aldılar. Son olarak ise Kıyıköy’deki Limanı kareleyerek akşam saatlerinde Kırklareli geri döndüler.

09- 17 Ekim tarihleri arasında “Balkan Esintileri” isimli fotoğraf sergisinin büyük beğeni toplamasından sonra daha çok gezerek daha fazla fotoğraf elde etmeye çalıştıklarını belirten Nedret Benzet; ”Bu vesile ile “Balkan Esintileri2” isimli fotoğraf sergimizi yeniden hayata geçirebiliriz.” dedi ve ekledi ”Yaptığımız fotoğraf gezilerinde bize maddi ve manevi olarak katkıda bulunan ayrıca çekeceğimiz yerler hakkında referans olan Il Genel Meclisi üyesi Aydın Karakoç’a çok teşekkür ediyoruz. Bu haftaki gezimizde de çok güzel yerler gezdik. Evrencik Köyü’nde odun kömürü yapanları daha önce çekmiştim. Ama Kızılağaç Köyü’nde ilk defa bu kadar büyük bir şelale gördüm. Çektiğimiz kareleri sergilerin dışında fotoğraf paylaşım sitelerinde de yayınlıyoruz. Ayrıca önümüzdeki aylarda Bulgaristanlı fotoğrafçı arkadaşlarımızla da ortak fotoğraf çalışmaları yapmak istiyoruz.” dedi.