Vize Meslek Yüksekokulu Ek Binasý hizmete girdi

Vize Meslek Yüksekokulu Ek Binasý hizmete girdi

Vize Meslek Yüksekokulu ek binasýna kavuþtu. Vize Belediye Baþkanlýðý tarafýndan Kýrklareli Üniversitesi Vize Meslek Yüksekokulu’na ihtiyaç duyulan ek bina yapýmý tamamlanarak açýlýþý yapýldý. 05 Kasým Perþembe günü saat 15:00’da yapýlan açýlýþa; Kýrklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kýrklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay, Vize Kaymakamý Savaþ Ünlü, Vize Belediye Baþkaný  Selçuk Yýlmaz, Vize Meslek Yüksekokulu Müdürü Kamil Malkoçlu, çevre belediye baþkanlarý, öðretim üyeleri, okul ve daire müdürleri, sivil toplum örgüt baþkanlarý ve mahalle muhtarlarý katýldý.

Törende saygý duruþu ve  Ýstiklal Marþýmýz'ýn okunmasýnýn ardýndan yüksekokul öðrencileri adýna bir öðrenci tarafýndan konuþma yapýldý.  Konuþmasýný yapmak üzere kürsüye gelen Yüksekokul Müdürü  Yrd.Doç.Dr. Kamil Malkoçlu; ilçede artmýþ olan öðrenci sayýsýna iþaret ederek Vize’deki öðrenci yurduna ihtiyaç duyulduðunu belirtti. Baþkan Selçuk Yýlmaz da elinden gelen tüm yardýmlarý göstereceðini ve en kýsa zamanda bu durumunda çözülmesi gerektiðini söyledi. Ayrýca Malkoçlu Yýlmaz’a yüksekokula yapýlan ek binadan dolayý teþekkür etti ve ekledi;  Ýlçemizdeki yüksekokulda mevcut kontenjaný arttýrmak amacýyla yeni bölümler açýlmýþtýr. Toplam 350 metrekarelik alana yapýlan ek binada yeni açýlan bölümlerde okuyan öðrencilerimiz eðitim görecektir.”

Vize Belediye Baþkaný Selçuk Yýlmaz; ''Vizedeki öðrenci sayýmýz ne kadar çok artarsa Vize ilçesine katkýlar o kadar çok artar. Bunun ekonomik yönden olduðu kadar sosyal ve kültürel açýdan da büyük faydalarý vardýr. Bundan 2 ay öncesine kadar öðrenci sayýmýz 250 idi. Bugün 500 öðrenci sayýsýna ulaþtýk. Yaptýðýmýz görüþmeler neticesinde ilave derslikler yapýlmasý kanaatine varýldý. Bize düþen görev de bu derslikleri yapmak oldu ve bugün burada yüksekokul ek binamýzýn açýlýþý için birarada toplanmýþ bulunmaktayýz. Ben buradan bir kez daha sesleniyorum. Biz ilçemizde öðrencilerimizi ve üniversitemizi aðýrlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sayýn Kaymakamýmýzla birlikte yürüttüðümüz üniversitemize yeni bina için yer tahsisi çalýþmalarýmýz da devam etmektedir. Bundan kýsa

zamanda sonuç alacaðýmýzý umut ediyorum. Eðitim ve öðretim hayatýnýn yüksek standartlarda devam etmesi için elimizden gelen desteði  göstereceðiz.''

Baþkan Yýlmaz’ýn konuþmasýnýn ardýndan kürsüye davet edilen Vize Kaymakamý Savaþ Ünlü ise yaptýðý konuþmada, Meslek Yüksekokulunun ilçe ekonomisine ve geliþimine çok þeyler kazandýrdýðýna iþaret ederek, Türkiye’yi daha da geliþmiþ bir ülke yapmanýn ve geliþen ülkelerin düzeyine getirmenin tek yolunun kaliteli  eðitimden geçtiðini belirtti; “Eðitime yapýlan yatýrýmýn geleceðe yatýrým olduðunu da altýný çizen Kaymakam Ünlü, Ek hizmet binasý yapýmý nedeniyle Belediye Baþkaný Selçuk Yýlmaz’a teþekkürlerini iletti.

Rektör Aykaç; ”Umuyorum ki Belediye Baþkanýmýz Selçuk Yýlmaz’ýn bu davranýþý diðer belediyelere de örnek olur”

Vize Meslek Yüksekokulu 2009-2010 Eðitim öðretim yýlý ve ek bina açýlýþ töreninde konuþma yapmak üzere son olarak kürsüye gelen Kýrklareli Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Mustafa Aykaç ise konuþmasýnda; “Vize Meslek Yüksekokulu’nun geliþerek büyümesinde yapýlan ek binanýn büyük etki göstereceðini düþünüyorum. Vize Belediye Baþkaný Sayýn Selçuk Yýlmaz’a üniversitemizin geliþmesi konusunda örnek teþkil eden bu katkýsý için, þükranlarýmý sunuyorum. Sayýn Baþkanýmýzýn göstermiþ olduðu bu katký bizleri  daha da güçlendirmiþtir. Umuyorum ki Belediye Baþkanýmýz Selçuk Yýlmaz’ýn bu davranýþý diðer belediyelere de örnek olur. Bizler Vize’deki meslek yüksekokulumuzun geliþmesi için her zaman destek göstereceðiz.” dedi.

Konuþmalarýn ardýndan plaket sunumu gerçekleþtirilen programda, ardýndan tamamlanan ek binada kurdele kesimi yapýldý. Sýnýflarýn gezilmesinin ardýndan düzenlenen kokteyl ile program sona erdi.