Voleybol maçları devam ediyor

Voleybol maçları devam ediyor

Ilimizde Ilkokullar arası yıldız kızlar voleybol grup müsabakaları ikinci maçları oynandı. 30.12.2009 Çarşamba günü iki müsabaka vardı. Saat 11:00 'da Ahmet Mithat Ilköğretim okulu ile Cumhuriyet Ilköğretim Okulu karşı karşıya geldi. Her iki takımın oyuncu listeleri şu şekildeydi.

Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu: Gamze, Banu, Neslihan, Hazal, Buse, Betül

Yedekler: Deniz, Sezin, Zeynep Koç: Hüseyin Keçici

 Cumhuriyet Ilköğretim Okulu: Nur, Gül, Ezgi, Miray, Dila, Nazlı

Yedekler: Dilan, Kardelen, Ayşegül, Ilayda Koç: Nedret Polat

Maçtan Notlar: Ilk set ile beraber oyun çekişmeli geçmeye başladı. Kural hatalarının bol olması nedeni ile iki takımda üçer sayı kaybetti. Ilk setin ortalarına doğru oyun kontrolünü eline geçiren Ahmet Mithat Ilköğretim öğrencileri ilk seti 25-18 kazandı. Ikinci sete iyi başlayan taraf ise Cumhuriyet Ilköğretim öğrencileriydi. Daha setin başlarında altı sayılık fark yapan Cumhuriyet Ilköğretimin öğrencileri bu farkı oyunun ortalarına doğru koruyamadı ve farkın açılmasına engel olamadı. Ahmet Mithat'ın öğrencileri rehavete kapılıp kazandıkları 20. sayıdan sonra farkın kapanmasına neden oldular. Oyun bir anda zor bir hal aldı. 24-24 beraberlik olduğu için set uzatmaya kaldı. Toparlanan Ahmet Mithat Ilköğretim öğrencileri seti 29-27 kazanarak maçı 25-18, 29-27'lik setlerle 2-0 kazanarak gruptaki ilk galibiyetini aldı.

 Ziya Gökalp 2'de 2 yaptı.

Saat 12:00'da başlayan maçta Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu, Hamdi Helvacı Ilköğretim Okulu ile karşılaştı. Maça takımlar şu kadrolar ile çıktı.

Ziya Gökalp Ilköğretim: Nurşah, Selin, Güler, Merve, Hande, Ecrin Koç: Nazmi Ayer

Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim: Yaren, Irem, Ecem, Işıl, Özge, Pelin Koç: Semih Baydemir

Maçtan Notlar: Maça iki takımda kendine güvenle başladı. Karşılıklı bireysel hatalarla oyun büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bu maçta da yapılan kural hataları dikkatimizi çekti. Bunun nedenini sorduğumuz koçlar " Idman yapamıyoruz. Saha sıkıntımız var ve öğrencilerimizin okul ve dershaneleri var" diyerek sıkıntılarını dile getirdiler. Maça döndüğümüzde ise Ziya Gökalp öğrencileri kaptanı Nurşah'ın etkili servisleri oyundaki dengeyi bozmaya yetti. Böylece ilk seti 25-20 Ziya Gökalp Ilköğretim okulunun öğrencileri kazandı. Ikinci Sete moralli başlayan Ziya Gökalp' in öğrencileri farkı giderek açmaya başladı. Kaptan Nurşah'ın etkili oyunu ve servisleri ile ikinci seti çok rahat bir şekilde 25-13 kazanarak gruptaki ikinci galibiyeti almayı başardı.