Yağmur duası geleneği Karacaoğlan Köyü'nde de devam etti

Yağmur duası geleneği Karacaoğlan Köyü'nde de devam etti

Ilçemiz Babaeski’ye bağlı Karacaoğlan Köyü’nde gerçekleştirilen yağmur duasına çok sayıda vatandaş ve yetkili katıldı.

Bölgede 50 yıldır geleneksel hale getirilen yağmur duası organizasyonu bu yıl Karacaoğlan Köyü ve Kuzuçardağı Köyü’nde vatandaşları bir araya getirdi.

Yenimahalle, Karacaoğlan, Kuzuçardağı, Karamesutlu, Taşağıl, Kadıköy, Nacak, Terzili ve Yeniköy Muhtarlıkları’nın ortaklaşa düzenlediği yağmur duası, Babaeski Ilçe Müftüsü Ismail Gökmen önderliğinde gerçekleştirildi.

Öğle namazının ardından ellerini semaya kaldıran çiftçiler, ekili arazileri için bol rahmet ve bereket temennisinde bulundu.  

Yağmur duasına; Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, Il Genel Meclis Üyesi Şahin Arslan, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Sezai Ilter, CHP Ilçe Başkanı Irfan Altınel, 132 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgören, çevre köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan duaların ardından, 1500 kişiye yakın vatandaşa, etli yahni, kuru fasulye, pilav ve ayran ikramı yapıldı. Karacaoğlan Köyü muhtarı yapmış olduğu açıklamada, bı yıl iyi geçen yağışlara rağmen 50 senedir süren bu geleneğin bozulmadığını ifade etti.  

Yağmur duasında, 200 kg pirinç, 300 kg et, 200 kg kuru fasulye ve 2000 adet ayran kullanıldığı belirtildi.