Yağmur Kırklareli ve çevresini esir aldı

Yağmur Kırklareli ve çevresini esir aldı

Kırklareli’de Pazartesi günü başlayan sağanak yağış dün de devam etti. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Pazartesi’den beri devam eden yağış nedeniyle Kırklareli ve çevresine metrekareye 48 saatte 106,8 kilogram yağış düştü. Yetkililer, hava sıcaklığının 13 dereceye düştüğü kentte, rüzgarın hızının saatte 12 kilometreye ulaştığını belirtti. Bölgede bugün de kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Sağanak ve fırtına nedeniyle Kırklareli’ndeki eski tarihi evler de

zarar gördü

Yayla Mahallesi Yayla Caddesi üzerindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında toplantı yaptığı, 1990 yılında koruma altına alınan ve onarılmayı bekleyen binanın bahçe duvarları yağmur nedeniyle yıkıldı. Ayrıca Yayla Mahallesi’ndeki tarihi 15 bina da yağış yüzünden zarar gördü.

Bu arada, Iğneada’da Karadeniz’e açılan balıkçılar, fırtınadan etkilendi. Iğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçıların ava çıkmadığını belirtti. Işık, Karadeniz’de balıkta olan 15 teknenin de fırtınanın şiddetini artırmasının ardından Iğneada Balıkçı Barınağı’na sığındığını kaydetti.

Vize ve Kıyıköy’de yağmurdan zarar gördü

Şehir merkezinde aralıklarla devam eden sağanak, ilçelerde de etkisini gösteriyor.

Vize Ilçesi’ne bağlı Kıyıköy Beldesi’nde yağmurun şiddetini artırması sonucu, çok sayıda ev ve ahırı su bastığını söyleyen Vali Vekili Volkan Köksal, kendilerine ulaşan bilgilere göre, evlerde maddi hasarın oluştuğunu, ancak can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek; “Hasar çalışmaları için Vize Kaymakamlığı’ndan ekipleri bölgeye yönlendirdik.” dedi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri ise TEM otoyolunda bir aksaklığın olmadığını belirttiler. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri i se bugün de bölgede yağış beklendiğini ifade etti.

Ayrıca Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Vize, Kofçaz, Demirköy ve Dereköy’de de sağanak yağış devam ediyor.