Yağmur suyu kanalları Kırklareli'ne büyük fayda sağlamıştır

Yağmur suyu kanalları Kırklareli'ne büyük fayda sağlamıştır

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan dün makamında basın mensupları ile biraraya gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Çağlayan yaşanan sel felaketi ve Kırklareli’nde gerçekleşen diğer çalışmaları değerlendirerek sorunlarımızı yanıtladı. Özellikle 2 gün süreyle Trakya’da devam eden yağışlar ve sonrasında yaşanan sel felaketini değerlendiren Çağlayan Kırklareli’nin bu yağışlardan Kırklareli’nin de yoğun bir şekilde etkilendiğini söyleyerek “Komşu il ve ilçelerimize göre biraz daha şanslıyız. Bizde can kaybı yok. Pınar Mahallesinde eskiden taş ocakları varmış. Buradaki taşlar kırılarak zemin o şekilde oluşmuş. Bu sebepten dolayı orası yol seviyesinden 2–2,5 metre daha düşük. Aldığımız bilgilere göre Pınar Mahallesi’ndeki sıkıntı en büyük. Onun dışında diğerleri giderilebilecek sıkıntılar. Ekiplerimiz bu bölgede çalışmalarına devam ediyorlar. Buradaki sorunu çözmek için uğraşıyoruz. Dün su dolan bütün bodrumlardaki sular itfaiye ekipleri tarafından çekildi.

Bugün yağmurda yağmadı sabah yine bodrumlarını su basan vatandaşlardan telefonlar aldık. Zemin altı suyu yine üç tane bodrumu doldurmuş. Başka sıkıntı anlamında bir şey yok. Bodrumları engelleme gibi bir durumumuz yok. Stadyumun arka kısmında bir sorun oldu. Burada ızgarayı büyüterek bu sorunu çözebiliriz. Amerika, Almanya ve Japonya’da bile doğal afetlerden zarar görmeler oluyor. Silivri’deki sel felaketine hayret ettim. Çünkü oradaki yağmur suyu kanallarını biliyorum çok büyük. Buna rağmen su basmış, basabiliyor, zarar olabilir. Vatandaş o kızgınlıkla tepki gösterebiliyor ancak bazı afetlerde pek fazla yapılabilecek bir şey olmuyor. Kırklareli Belediyesi olarak bu konuda elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Gerek yağmur sırasında, gerekse sonrasında. Itfaiye ve Fen işleri’nin çalışmalarını teşekkür anlamında mahallerden aldık. Seçimden sonra en çok yaptığımız iş yağmur suyu kanalı. Tabi bu çalışma gözükmüyor piyasada olmadığı için. Yağmur suyu konusunda devam eden projelerimiz var. Bunları sırasıyla gerçekleştireceğiz. Yani yağmur suyu çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum, bizden önce hiç yağmur suyu kanalı yoktu. Mesela ben 10 kilometre yaptıysam benden öncekilerden beşer kilometre yapsaydı bugün Kırklareli’nde belki bu sorun olmazdı. Daha önce yağmur suyu kanalı düşünülmemiş Kırklareli’nde hiç yapılmamış.” dedi.

Şehrimiz havuz yönünden fakir

Mazhar Osman Bulvarı sonundaki kavşağa yapılan havuz ile ilgili bir açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Kırklareli’nin havuz konusunda fakir olduğunu bu havuzların ilerleyen aylarda daha da artacağını söyleyerek “Şehrimiz havuz yönünden fakir. Bu yaptığımız havuzun aynısından bir tane daha yapacağız. Sanayi Sitesi sonunda Edirne yoluna sapan bir yol var oraya yapacağız. Havalar müsaade ederse ikisini birden bayrama kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Istiklal Caddesi’nde asfalt çalışması başlıyor

Kırklareli kamuoyu tarafından sıkıntı haline gelen Kırklareli’ndeki bazı caddelerinde asfalt ve parke taşı ile yeniden yapılacağını dile getiren Başkan Çağlayan Istiklal Caddesi’ndeki yolda asfalt çalışmasına önümüzdeki hafta başlayacaklarını belirtti. Çağlayan “Bu hafta Emniyet Caddesi’ni yapmaya başlayacaktık. Bunun bütün parasını biz hazırlamıştık. Havanın pazartesi gününden itibaren kötü olacağı raporunu alınca bunu erteledik. Önümüzdeki hafta havaların düzelmesi ile birlikte buradaki çalışmaları başlatacağız. Burada baştan parke taşı yapılmasını istiyorduk. Fakat parke taşının maliyeti asfalta göre çok daha fazla. Bunun dışında buradan bayramlarda tanklar geçiyor. Tankların buradan geçmeleri sonucu taşları kırıp zarar verebileceği düşüncesiyle asfalt yapılması kararını aldık. Biz bu işi yaklaşık 50-60 bin TL karşılığında gerçekleştireceğiz.” dedi.

Başkan Çağlayan “At arabalarını kaldırmak için

girişim başlattık”

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan Kırklareli’nin en büyük sorunlarından biri olan at arabası sorunu içinde belediye olarak çözüm ürettiklerini söyleyerek bu konuda olumlu projelerini olduğunu dile getirdi. Çağlayan “Kırklareli’nde at arabası sorunu devam etmekteydi. Biz bunu hep nasıl çözeriz, yani çok radikal çözümlerde var açıkçası. Biz at arabaları için sosyal projeler ile daha güncel çözüm üretmeye çalışıyoruz. At arabaları sorunu basına da sık sık yansıyor zaten. Maalesef bu vatandaşlar sadece at arabacılığı yapıyor ama kötü yapıyorlar. iyi de yapsalar sorun zaten. Şehirde at arabalarının olması sorun. Nasıl kötü yapıyorlar, çocuklar kullanıyor, arabalara çarpıyorlar, yolları kirletiyorlar bunun gibi çok sayıda olay karşımıza geliyor. At arabaları bir şehir için kötü görüntü oluşturuyor. Biz at arabacılarıyla birkaç tane toplantı yaptık. Onlarda son yıllarda yaptıkları bu işten vazgeçmek istediklerini işlerinin olmadığını söylediler. Bununla ilgili istihdam yaratma ile ilgili Iş-Kur tarafından açılan kurslara katılarak bu kurslar sonucunda 15–20 tanesine iş bulma olanağı tanınabilir. Ömür boyu iş garantisi kimsenin yok. Bu işi sivil toplum örgütleri ile birlikte çözmeyi hedefliyoruz. Bu konuda taleplerimiz olacak. Biz arabaları 1.500 veya 2000 bin tl karşılığında toplamayı düşünüyoruz. At sahipleri aldıkları bu paralar ile küçük işler yapabilirler. Mesela bizde pazaryerinden belirli bir kısmına tezgâh açmaları için yer verebiliriz. Bu işin finans konusunu sivil toplum örgütleri ile biraraya gelerek halletmeyi düşünüyorum. Bu konuda pek fazla sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.

Parkmetre uygulaması bir ay içerisinde faaliyete geçecek

Büyük şehirlerde ve komşu illerimizde uzun yıllardır uygulamada olan parkmetre’nin Kırklareli’nde de uygulanacağını söyleyen Başkan Çağlayan “Parkmetre uygulamasına yakın bir zamanda Kırklareli olarak geçeceğiz. Biz bu işi özel şirkete vereceğiz. Parkmetre uygulaması yapılacak caddeleri özel şirketlere kiralayarak bu işi halledeceğiz. Bu uygulama için noktaları belirledik. Bu yerleri ilerleyen zamanlarda arttırabiliriz de. Bu uygulamayı bir ay içerisinde başlatmayı düşünüyoruz. Ilk zamanlar esnafa biraz zor gelebilir ancak sonradan memnun olacaklarını düşünüyorum.” dedi.

Başkan Çağlayan “Kapalı pazar yeri projesi için yeni kaynaklar bulmaya çalışıyoruz”

Başkan Çağlayan kapalı pazar yeri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kapalı pazar yeri yapımından vazgeçmiş değiliz. Ancak bunun yapılması yaklaşık 3–4 trilyonu buluyor. Bu Belediye bütçesini zorluyor. Kapalı pazar yeri için bir AVM şirketi yaklaşık 20 dönüm olan bu arazinin 6 dönümlük bölümünü almak kaydıyla, kapalı pazar yerini yapacaklarını belirttiler. Biz baştan bu öneriye sıcak baktık. Ama sonrasında uygun olmayacağını düşünerek vazgeçtik. Kapalı pazar yeri için kaynak arayışlarımız sürüyor. Bu konuda pazarcılar odası başkanı ve meclis üyeleri ile sürekli görüş alışverişi içerisindeyiz. Bunun dışında Karaumur Caddesi’ndeki manavların Süpürgeciler sitesine taşınmaları yönünde kendilerini bilgilendirdik. Bizlerden biraz süre istediler. Önümüzdeki Nisan ayı itibariyle onlarda süpürgeciler sitesindeki yerlerine geçecekler. Yine oto galericilerimizde şehir taşınacak. Onlarla biraraya gelerek görüşmeler gerçekleştirdik. Kendileri bizlere bayramdan sonra şehir dışına taşınacaklarını ifade ettiler.” dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan son olarak bu yıl’ın Kırklareli Belediyesi için tasarruf yılı olduğunu ve geçireceğimiz dini bayramlardan sonra alacakları tahsil etmeye başlayarak Belediye’nin az da olsa rahatlayacağını düşündüğünü söyledi.