"Yağmurlar güldürdü, geciken ödemeler üzdü"

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Nemci Koyuncu son günlerde yağan yağmurların çiftçiyi sevindirmesine rağmen, bir türlü ödenmeyen Gübre ve Mazot Destekleri'nin de çiftçiyi üzdüğünü söyledi.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Nemci Koyuncu son günlerde etkili olarak yağan yağmurun çiftçiler için memnuniyet verici olduğunu söyledi. Yağan yağmurların çiftçiyi sevindirmesine rağmen bir türlü ödenmeyen 2008 yılı Gübre ve Mazot Destekleri’nin ise çiftçiyi kara kara düşündürdüğünü belirten Koyuncu şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz yıllardaki bu zamanlara bakıldığında bu sene yağan bu yağmurlar fazla olmuştur. Bu da çiftçilimizi sevindirmiştir. Çünkü bu zamanda yağan yağmurlar önümüzdeki ekim sezonunda çiftçimiz için çok iyi gelmiştir. Yazın yaşanabilecek olan susuzluğa ilaç olmuştur. Bu mevsim bu şekil giderse önümüzdeki hasat sezonunda çiftçilerimiz çok verimli bir sezon geçirecekler.
* “Ödenmeyen Gübre ve Mazot Desteği üzüyor”
Yağan yağmurların çiftçimizi sevindirmesine rağmen öte yandan bir türlü ödenmeyen 2008 yılı Gübre ve Mazot Destekleri de çiftçimizi kara kara düşündürüyor. Ekonomik krizin yavaş yavaş kendisini gösterdiği bu zamanda çiftçimiz bir de bu destekleri alamayınca iyiden iyiye sıkıntıya düşmüş durumda bulunmaktadır. Kırklareli’nde 5 bin civarında çiftçimiz bu destekleri bekliyor.
Yetkililerden çiftçiyi sevindiren yağan bu yağmurlar gibi Gübre ve Mazot Destekleri’ni bir an evvel ödeyerek sevindirmelerini bekliyoruz.” (s)