"Yapacağımız daha çok iş var"

"Yapacağımız daha çok iş var"

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Kırklareli'nin Vize ilçesinde Belediye Başkanlığı için her gün yeni bir gelişme yaşanırken, Başkan Selçuk Yılmaz Önadım'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Birçok partiden teklif aldığını söyleyen Yılmaz, "Vize'de yapacağımız daha çok iş var. Bunları hayata geçirmek için yeniden DP'den adayım" dedi.

29 Mart'ta yapılacak olan yerel yönetim seçimleri öncesi Kırklareli'nin siyasi kulislerindeki hareketlilik artıyor. Her geçen gün yeni isimlerin gündeme geldiği Kırklareli, yerel seçimlerin en hareketli illerinden biri olmaya aday. Il merkezinde Belediye Başkanlığı için birçok tecrübeli siyasetçi aday adaylığını açıklarken, Vize ilçesinde de yarış kızışıyor.

2004 seçimlerinde Vizeli seçmenlerin %32'sinin oyunu alarak Belediye Başkanlığı'na seçilen Selçuk Yılmaz, 29 Mart seçimleri öncesinde suskunluğunu bozarak Önadım'a gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

"Çok teklif aldım"

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, 29 Mart seçimleri için birçok siyasi partiden teklif aldığını ifade ederek, "Vize'de 5 yıldır birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik. Vize'nin içme suyu sorununu çözdük. Ayrıca Trakya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ilçemizi, daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla festivaller düzenledik. 2006 yılında başlattığımız Vize Tarih ve Kültür Festivali'nin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Bu festivallerimize birbirinden ünlü sanatçılar katıldı ve ilçemiz televizyon kanallarında bolca yayımlandı. Belediyenin temel hizmetlerinin yanında sportif, kültürel ve tarihi etkinliklere de imza attık. Ilki 2000 yılında yapılan ve bunun ardından 2005 yılına kadar tekrarlanmayan Uluslararası Vize Tarih ve Kültür Sempozyumlarını yeniden gerçekleştirmeye başladık. 2008 yılında bu sempozyumların dördüncüsünü hayata geçirdik. Yine ilçemizin spor kulübü olan Vizespor'a da göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gerekli desteği vererek, ekibimizin başarısını artırmaya çalıştık. Bu yıl Vizespor ligde şampiyonluk şansı en yüksek takım olarak görünüyor. Hedefimiz takımımızı önümüzdeki yıllarda daha da güçlendirerek, profesyonel liglerde mücadele etmek" dedi.

"Halkımız icraatların karşılığını verecektir"

Vize halkının vaadlere değil, hizmete ve çalışmaya oy vereceğine inandığını da söyleyen Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana hayata geçirdiğimiz hizmetler ortada. Halkımız bunları çok yakından görüyor.

Kısıtlı imkanlara ve personel sayısına rağmen Vizemize hem altyapı hem de çevre düzenlemesi anlamında önemli hizmetler getirdik.

Vize'yi kasaba görünümünden kurtararak modern bir ilçe haline getiriyoruz. Bunu bütün hemşehrilerimiz yakından görüyor. 29 Mart'ta halkımız sandık başına giderken, tüm bu icraatları göz önünde bulundurarak oy kullanacaktır. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

"Yapacaklarımız bitmedi"

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, ilçede daha yapacakları çok iş olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Vizede yaşayan vatandaşlarımız Vizeli olmanın, Vize'de yaşamanın onurunu; şehriyle, sosyal imkanlarıyla, spor aktiviteleriyle, kültürel faaliyetleriyle, başkent özelliğinde bir ilçede yaşamanın keyfini sürecekler" mesajını verdi.