Yapılınca güzel, sökülünce daha da güzel!

Belediyemiz, seçimler yaklaşınca soğuk sıcak demeden çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bazı caddelerde yapılan düzenlemelerin, gereksiz ve pek yararlı olmadığı anlaşılınca bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldı.
Aslında her şey iyi niyetle yapılmaya başlanıyor. Fakat iyi düşünülmeden ve araştırılmadan aceleye getirilerek yapılan her işte olduğu gibi, yapılan ve yapılacak düzenlemelerde de hatalar ve aksaklıkların olması normaldir. Nitekim bir süre önce Karaumur Caddesi’nde yapılan düzenlemede caddenin her iki yanlarına monte edilen, demir saksı askılıklarının vatandaşlar ve belediyece gereksiz görüldü. Ayrıca, caddenin cadde görüntüsünü olumsuz etkilediği, kalabalıkta yayaların rahat yürümelerine az da olsa mani olduğu belirtildi.  
Şimdi, Belediyemiz Karaumur Caddesi’nde “Saksılık Demir Sökme” Operasyonu başlattı. Görüştüğümüz ve bize e-mail atan vatandaşlar çiçeklere karşı olmadıklarını belirtirken; “Saksılıkların sökülmesi ile cadde de yürümenin rahat olacağını ve cadde görüntüsünün daha güzel olduğunu, ancak bu caddenin bazen çok kalabalıklaştığından, yapılacak son düzenlemenin yerinde olduğunu” söylediler.   
Bize göre, ilk düzenlemeye başlanmadan önce bu tür saksılıklara gerek olup olmadığı ya da bunların yerine, yayaları ve esnafı etkilemeyecek türden olması düşünülseydi, yap-boz masrafı ve zaman israfı olmayacaktı.
Fakat her şeye rağmen bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Dileğimiz sökülen bu motifli saksılıkların başka yerlerde değerlendirilmesidir.