Yaprakçı; "Babaeski'nin kan değişimine ihtiyacı vardır"

Yaprakçı; 'Babaeski'nin kan değişimine ihtiyacı vardır'

2009 seçimleri alışılmış düzenin dışında farklı durumlara da sahne oluyor. Bugüne kadar hep orta yaşın üzerindeki kişileri görmeye alışık olduğumuz siyaset dünyası, değişen olgular, yıkılan tabular ve genişleyen bakış açıları ile farklı simaları ve farklı yaştan kişileri de değerlendirmeye alıyor. 

MHP, Babaeski Il Teşkilatı, Uğur Alper Yaprakçı ile Trakya’nın ve hatta Türkiye’nin en genç Belediye Başkan adayını çıkardı. 1982 doğumlu olan ve 6 yıldır otomotiv sektöründe iş hayatını sürdüren Yaprakçı, ‘akıl yaşta değil baştadır’ diyen tecrübeli büyüklerinin destek ve oluşumlarıyla adaylık sürecindeki düşüncelerini bizlerle paylaştı.Yaprakçı açıklamalarında şunları kaydetti:“80 yıldır bütün ailemin yaşadığı Babaeski’de bende bugüne kadarki hayatımı sürdürdüm. Değerli ağabeylerimin de desteğiyle, Babaeski genç bir adaya kavuşmuştur. Babaeski’de doğdum, büyüdüm, öğrenimimi gerçekleştirdim. Bir fert olarak ilçemi çok seviyorum.”Babaeski’nin yaklaşık 40 yıldır CHP ile yönetildiğini söyleyen Yaprakçı, sonucun ortada olduğunu söyleyerek şu açıklamaları yaptı:

“40 yıldır süren bu zihniyet ve yönetim neticesinde Babaeski hiç ileriye gidememiştir. Olduğu yerde saymıştır. O nedenle ilçemizin kan değişimine ihtiyacı vardır. Biz bu amaçla ekip arkadaşlarımla beraber canla başla çalışarak bu kan değişimini sağlayacağız.Ilçemizde de her yerde olduğu gibi herkes, işsizliğe çözüm bulunmayışından ve istihdam yaratılmamasından şikayetçidir. Daha önceki yönetimlerce buna kalıcı çözümler üretilmemiştir. Neden? Çünkü bugüne kadarki yönetimler, tamamen kendi çıkarları için veya başkalarının çıkarlarını gözetmek uğruna belediyeciliğe adım atmıştır. Ama bizler hiç bir çıkar gözetmeden bu işe koyulduk. Halkımızın desteği ve sağduyusuyla da başarılı olacağımıza inanıyoruz.”

Yaprakçı, Babaeski’de yapılacak olan ilk etaptaki faaliyetleride kısaca şöyle özetledi:“Gelişen ve değişen dünyamızda, bu hıza yetişmek ve kapasiteli bireyler haline gelebilmek için en önemli şartlardan biri dil bilmektir. Bu nedenle bizim yapacağımız ilk faaliyet, ilçemize bir yabancı dil enstitüsü kazandırmaktır. Bunun tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanacak, belediyenin tıkandığı yerde 2. sıra Belediye Meclisi üyesi adayı ağabeyimiz Özgür Çınar kendisi maddi destek verecektir.Bunun sonrasında altyapı çalışmaları hızla olması gereken duruma getirilecektir. Lokomotif sektör olan inşaatçılık canlandırılacaktır. Ilçemizde yerli ve yabancı sanayici teşvik edilecektir. Ilçemize, hemodiyaliz merkezi, diş hastanesi ve göz kliniğini bünyesinde barındıran modern bir tıp merkezi açılacaktır. Ilçemize bünyesinde sinema, yüzme havuzu, bowling salonu, fitness center ve spor aktivitelerinin yapılabileceği bir spor ve kültür kompleksi inşa edilecektir.”Bu açıklamalardan sonra Belediye Meclisi üyesi 2. sıra adayı mühendis Özgür Çınar’da yapacakları faaliyet ve çalışmalarla Babaeski’nin hakettiği değere ulaşacağını söyledi ve “Babaeski’de MHP olmalı” dedi. Çınar, Başkan Adayı Yaprakçı’nın da bahsetmiş olduğu yabancı dil enstitüsüne her türlü maddi desteği sağlayacağını taahhüt ederek, bu enstitüde başta Ingilizce olmak üzere; Fransızca, Almanca, Rusça gibi birçok dil alanında kurs verileceğini kaydetti.