" Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır"

Yerel seçimlere yaklaşık bir buçuk ay kala, bölgemizdeki Belediye Başkan adaylarınla yapmış olduğumuz söyleşilerin bir diğerini Demirköy'ün mevcut Belediye Başkan olan Kamer Tuna ile gerçekleştirdik.

Aydeniz Dereli

Demirköy Demokrat Parti Belediye Başkan adayı olan Kamer Tuna, göreve geldiği zaman Belediye’nin birçok eksiğinin olduğunu ve eksikleri tek tek tespit ettiklerini söyledi. “Örneğin belediyenin telefonları bile çalışmıyordu. Bunları çalışır duruma getirdik” diyen DP’li Belediye Başkanı Tuna; “Aslan yattığı yerden belli olur. Biz de ilk olarak Belediye binamızı düzenledik” diye konuştu.
Tuna, Belediye Başkanlığı boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri şöyle anlattı;
“Belediyemize 6 araç kazandırdık, ambulansımız yoktu, aldık, cenaze aracını faaliyete geçirdik, 10 yıldır itfaiyemiz yoktu itfaiye kuruldu. Kazıcı kepçeleri faaliyete geçirdik. Daha önce burada bir su patlağı olduğu zaman İğneada ve Yenice Belediyesi’nden kazıcı kepçe bekliyorduk. Su şebekesinde iyileştirme yaptık. 2 tane parkı kendi imkanlarımızla düzenledik. Şu anda bizim meydandaki parkımız Trakya’daki sayılı parklardan biridir.
Yapamadığımız işlerimizde var. Bunları bu dönemde halkımız teveccüh gösterirde bizlere bir beş yıl daha şans verirse yapacağız. Bu yapacağımız işler arasında, şehir içi elektrik şebekesini yeraltına almak başta geliyor. Bir de kaldırımları düzenleyeceğiz.
Resmî istatistiklerde 20 bin kişiye yetecek suyumuz var, su sıkıntımız yok. Yaptığımız hizmetleri halkımız biliyor. Toprak altında ezilmiş 5 tane su şebeke borumuzu faaliyete geçirdik.
Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Demirköy’de yaşayan insanlar Demirköy’e neler yapıldığını biliyorlar. Belediyede interneti bırakın bilgisayar dahi yoktu. Eski daktilolarla yazışma yapıyorduk.
Seçildiğim günden beri ne siyasi olarak, ne din, dil, ırk ne de diğer yönlerden ayrımcılık yapmadım. Kapıma kim geldiyse hiç kimseyi geri çevirmedim. Olabilecek bütün işlerin hepsini yaptım. Yapamayacağım işleri vatandaşın direk yüzüne söyledim. Herkesin işini de yaptık.
Halka hizmet Hakk’a hizmet anlayışıyla; halkımız teveccüh gösterirse bir dönem daha devam etmek istiyoruz”. (mc)