Yarın Miraç Kandili

Yarın akşam Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed Mustafa'nın (SAV) Mescidi Haramdan Mescidi Aksaya, Mescidi Aksadan da Cenabı Hakk'ın yüce katına yükseldiği miraç gecesi olan Miraç Gecesi (Miraç Kandili). Mübarek kandil gecesiyle ilgili Kırklareli İl Müftüsü İsa Saim gazetemize yaptığı açıklamada; .....

 

HABER MERKEZİ

Yarın akşam Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed Mustafa’nın (SAV) Mescidi Haramdan Mescidi Aksaya, Mescidi Aksadan da Cenabı Hakk’ın yüce katına yükseldiği miraç gecesi olan Miraç Gecesi (Miraç Kandili). Mübarek kandil gecesiyle ilgili Kırklareli İl Müftüsü İsa Saim gazetemize yaptığı açıklamada; ”Miraç Kandili Peygamber Efendimizin mucizelerinden biridir. Kuran’ın beyanına göre bir gece Cebrail’in ”Gel gidelim hazrete ya Mustafa, Muntazırdır onda ashabı sefa”diyerek Peygamber Efendimizi Mescidi Haramdan Mescidi Aksaya, Mescidi Aksadan da Cenabı hakkın yüce katına götürdüğü en kutsal gecelerimizden biridir. İslam dinin en önemli ibadetlerinden biri olan namaz bu gecede farz kılınmıştır. Amenel Resulü diye bilinen Bakara suresi son iki ayetinde bu gece nail olmuştur.
Dolayısıyla bu mübarek kandil gecesi, kandil gecelerimizin Kuran’la tespit edildiği gecelerden biridir. Feyzi ve bereketi boldur. Bu mübarek gecenin memleketimize milletimize, dinimize devletimize, İslam âlemine ve insanlığa en önemlisi de Kırklareli halkımıza hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz eder, Kırklareli halkının kandilini kutlarım”dedi.
Ayrıca Kırklareli İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre yarın saat 14.00’da Karakaş camii’nde bayan görevliler tarafında, bayanlara Miraç Kandili programı düzenlenecek. Akşam da Ahmet Cevdet Paşa camii’nde mevlit ve vaaz verileceği belirtildi. (ek)