‘Yaşadığım Şehir Kırklareli' fotoğraf karelerinde

‘Yaşadığım Şehir Kırklareli' fotoğraf karelerinde

Kırklareli Fotoğraf Grubu’nun girişimleri ve Kırklareli Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen ‘Yaşadığım Şehir Kırklareli’ Fotoğraf Sergisi, Kırklareli Tren Garı Binası’nda açıldı. 13 Mart Cuma günü saat 14:30’da halkın beğenisine sunulan sergiye Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Düzen, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş, Il Mahalli Idareler Müdürü Aleattin Ikican, Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Zekeriya Kurtulmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Fotoğraf Sergisi’nin açılış konuşmasını yapan amatör fotoğraf sanatçısı Savaş Erdem; ”Kırklareli Fotoğraf Grubu olarak öncelikli amacımız her ay ya da iki ayda bir fotoğraf sergisi açarak Kırklareli’nde fotoğraf sanatını geliştirmektir. Bu açtığımız ‘Yaşadığım Şehir Kırklareli’ fotoğraf sergisinde de tamamı Kırklareli içinde çekilmiş çok sayıda tarihi belge niteliğindeki fotoğraflara yer veriyoruz. Sergimizin açılışında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Serginin açılış kurdelesini Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Necati Düzen, Il Mahalli Idareler Müdürü Aleattin Ikican ve Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği Fotoğraf Sanatı Sorumlusu Savaş Erdem kesti.

Belediye Başkan Yardımcısı Necati Düzen’de sergiyi baştan sona gezerek fotoğraflar hakkında çekim ve mekan bilgileri aldı. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’ta daha önceden belirlendiği bir program dolayısıyla sergiye katılamayacağını iletti. Serginin açılışının ardından yoğun program sebebi ile 15 dakika sonra sergiye iştirak eden Vali Yardımcısı Volkan Köksal’da tamamı ile Kırklareli fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında bilgi almayı ihmal etmedi.

Toplamda 20 fotoğraf sanatçısının katıldığı, Kırklareli Merkez Ilçeden çekilmiş 47 adet fotoğrafın bulunduğu sergi epey ilgi gördü. Ilimizin tarihi ve turistik mekanları başta olmak üzere sokaklarının, esnaflarının ve şehir manzaralarının yer aldığı ‘Yaşadığım Şehir Kırklareli’ fotoğraf sergisinin 19 Mart Perşembe gününe kadar süreceği belirtilirken, bu süre zarfında serginin, 12:00- 20:00 saatleri arasında gezilip görülebilceği bildirildi.  ‘Yaşadığım Şehir Kırklareli’ fotoğraf sergisinin tamamlanmasının ardından sergide yer alan fotoğrafların, Kırklareli Fotoğraf Grubu tarafından Kırklareli Belediyesi’ne teslim edileceği beyan edildi.