Yasak başladı, vatandaş kahvehane önünü mesken tuttu

Yasak başladı, vatandaş kahvehane önünü mesken tuttu

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırklareli’de de kapalı yerlerde sigara içme yasağı Pazar günü itibariyle uygulanmaya başladı. Tiryakiler soluğu açık alanlarda aldılar.

Kafe, birahane, lokanta gibi kapalı mekanları da içine alan geniş kapsamlı sigara yasağının uygulanmaya başlaması ile daha önce sigaranın rahatça içildiği bu mekanlar birden boşaldı.

Buna göre artık sadece açık alanlarda sigara içilebilecek, tente, çadır gibi örtülerle kapalı açık alanlarda bile sigara içmek yasak. Ancak uygulamayla birlikte, itirazlar da giderek güçlenmeye başladı.

Işletme sahipleri yasakla ilgili uyarıları asarak şeklen uygulamaya hazırlarsa da doğacak sıkıntılar nedeniyle kafalarda soru işaretleri var. Çay ocakları, kahvehaneler, lokantalar ve birahaneler gibi içki satan yerler bu uygulama ile olumsuz yönde etkilenmeye başladılar. Öyle ki daha ilk günden kahvehaneler tabir-i caiz ise sinek avlamaya başladı.

Geçtiğimiz gün tüm uyarılar işletmelerin duvarlarına asıldı.

Şeklen yasağa hazır olan işletme sahipleri ise sıkıntı yaşayacaklarını düşünerek yasağın biraz esnemesini bekliyorlar. Yaz aylarında çok fazla hissedilmeyecek olan yasak ise özellikle kış aylarında kahvehane, kafe, lokanta ve bar gibi mekanları önemli ölçüde etkileyecek gibi görünüyor.

Sigara tiryakilerinin bazıları bu görüşü desteklerken kimileri ise yasağın sigarayı bırakmalarında etkili olmasını umut ediyor. Bu arada Kırklareli Belediyesi Zabıta ekiplerinin önümüzdeki günlerde denetimlerini artırması da bekleniyor.