"Yaşlılarımızı yük olarak görmeyen sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus Dünya Yaşlılar Haftası olması dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;


HABER MERKEZİ

“Millet olarak ne mutlu bize ki yaşlılarımızı yük olarak görmeyen tam aksine onlara ihtimamla ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran en değerli varlıklarımızdır. Unutmamalıyız ki kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse yaşlılarımız da bizim içi o kadar önemlidir.
Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri her zaman yararlanmamız gereken geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan bir kaynaktır. Bu duygularla bütün değerli büyüklerimizin yaşlılar haftasını kutluyor, kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum” dedi.
* “Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişini örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanlığı Yaşlılar Koordinasyonu Merkezi Başkanı Sebahat Özcan 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olması dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunları ktaydetti:
“Hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan dönemleri vardır. Yaşlılıkta bu önemli dönemlerden biridir. İnsanlık yaşlılık döneminde geçmiş yıllarda edindiği tecrübeleriyle yaşamına yeni bir yön verirken aynı zamanda ortaya çıkan koşullar nedeniyle kendisini değişik bir hayat mücadelesinin içinde bulunmaktadır.
insanlı büyütenin sevgi olduğundan yola çıkarak büyüklerimize ve yaşlılarımıza da aynı saygı ve sevgi içerisinde sahip çıkılması gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum. Unutmamalıyız ki sevgiye en ihtiyaç duyulan dönem çocukluktan sonra yaşlılık dönemidir. Bizlerin bir zamanlar onların sevgisine ihtiyaç duyduğumuz gibi, yaşlılarımıza sevgimizi, onların onuruna saygı duyarak gösterebilirsiniz. Bizler deneyimli büyüklerimize gösterdiğimiz sevgi ve ilgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygı hak edebileceğiz.
Yaşlı nüfus dünyada ve ülkemizde giderek artarak gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor. Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişini örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Onlara verdiğimiz değerlerle geleceğimizi tekrar şekillendiriyor yön veriyoruz. 21. Yüzyılın ortasından itibaren yaşlı ve genç nüfusumuz eşitlenmiş olacak, dolayısıyla yakın gelecekte daha yaşlı bir toplum olmamız kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi (ue)