Yaz bereketini gösteriyor

Yaz bereketini gösteriyor

Yazın gelmesiyle birlikte Çarşamba Pazarı’na bir hareketlilik geldi. Ürünlerin mevsiminin gelmesi nedeniyle fiyatlarda düşüş yaşanırken bundan en çok yaralanan ise vatandaş oluyor. Çarşamba Pazarı esnafı uygun fiyatlı ürünlerin talebi artırdığını dile getirirken vatandaşında bundan faydalanıp “çoluk çocuk bol bol yesin” düşüncesiyle hareket ettikleri için sebze meyve satışlarında artış yaşandığını söyledi. Yazın hertürlü bereketinin olduğunu söyleyen esnaf satışların kar oranının çok olmadığını da ekledi. vatandaş ise mevsim meyvelerinin çıkmasından dolayı fiyatların düşük olmasından oldukça memnun oldğunu dile getirirken bu sayede bir kilo alacağımız parayla iki kilo alıyoruz. böyleleikle mutfağımızda şenleniyor diye fikirlerini dile getirdiler.

Çarşambanın geleneği bu haftada bozulmadı

Her Çarşamba günü yağan yağmur bu haftada devam etti. Zaman zaman sağnak şeklinde gelip geçmesi esnafı bir zarara uğratmadı. Ortama serinlik katan yağmura karşı esnaf bu tedbirliydi. Tezgahlarını çok güzel bir şekilde şemsiye ve çadırlarla muhafaza altına alırlarken tedbiri elden bırakmadıklarını söylediler.

Çiçek, fide ve tohum satışları tam gaz devam ediyor

Çiçek, tohum ve fide satışlarındaki yoğunluk esnafın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ekim dikim zamanının gelmesinden dolayı vatandaşın kendi ürünü kendisinin üretmek istemesinden dolayı bu satılardaki yoğunluk azalmadan devam ediyor. Vatandaşlar taze olarak bahçesinden ürün elde edip hem ekonomisine katkıda bulunmak hem de dalından taze kopartılmış ürün yemek amacıyla ekim yaptıklarını dile getiriyorlar. Bahçelerinin de şenlenmesi için çiçeklere önem verdiklerini de sözlerine eklediler.

Küresel krizin etkilerinden tamamen sıyrılmak isteyen esnaf’ta vatandaşta rahatlıkla alım satım yapacakları günlerin hep devam etmesi dileklerinde bulunduklarını söylediler. belli dönemlerde değil yılın her zamanında bu canlılığın olmasını dilediler.