Yaz bitti, düğünler bitmedi

Yaz bitti, düğünler bitmedi

Yaz mevsimini çoktan geride bıraktığımız şu günlerde, en çok rastladığımız organizasyonlardan biri olan düğünler hız kesmeden devam ediyor. Evlenenler, çocuğunu sünnet ettirenler, nişan yapanlar, her zaman yaz mevsimini tercih ettikleri için,üç ay boyunca hemen her akşam bir muhitte ya da bir salonda düğün kutlamasına rastlamak mümkün.

Ilimiz Kırklareli son yıllarda düğün olarak oldukça yoğun bir yaz mevsimi geçiriyor. Öyle ki aynı gece içinde 15-20 tane düğünün gerçekleştiriliyor olması, bu alanda bir rekor oran olarak görülüyor.

 Ancak bu yaz Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi doolayısıyla birçok düğün, Ramazandan sonraya ertelendi. Hal böyle olunca, Ağustos’a kadar düğününü yapan yaptı, yapamayan Ağustos’tan sonraya bıraktı.

Ekim ayına girmiş olmamıza rağmen, her Cumartesi ve Pazar günleri ilimiz caddelerinde düğün konvoylarına, gelin arabalarına rastlıyoruz.

Havaların da güzel gidiyor olması, bu sektörden kazanç sağlayan birçok kişiyi memnun ediyor. Bir aylık Ramazan’ın ardından ertelenen düğünler ise görünen  o ki daha uzunca bir süre devam edecek.