Yaz Okulları'na katılım her geçen gün artıyor

Yaz Okulları'na katılım her geçen gün artıyor

2009 yılı İl Spor Merkezleri, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen bir törenle 12 branşta, çocuklara ve gençlerimize eğitim vermek üzere açılmıştı. Yaz okulları için halen kayıtlar devam ediyor. İl Spor Merkezleri’ne katılmak isteyen 06-18 yaş grubundaki herkes, Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne müracaat ederek kaydını yaptırabilir.

Her yıl düzenlenen yaz spor okulları ile birçok sportif alanda eğitim alan gençler, yazı sporla geçiriyorlar. Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Güreş, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Futbol branşlarında açılan Yaz Okulları ile gençler hem eğleniyor, hem de spor yapıyorlar.

Yaz Spor Okullarına başvuran sporcu sayısı şu an için; Tenis 35, Cimnastik 65, Basketbol 70, Voleybol 58, Badminton 18, Taekwondo 23, Futbol 23, Santranç 25, Masa Tenisi 6, Atıcılık 5, Güreş 5 olup, gün geçtikçe branşlardaki sporcu sayısı artış gösteriyor.

Yaz okulları, hem gençlerimizin spor yaparak eğlenmesini, hem de sağlıklı olmanın en önemli şartını yerine getirerek, onların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını amaçlıyor. Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü, tüm çocukları ve gençlerimizi bu güzel ve faydalı etkinliğe çağırıyor.