''Yeni dönemde belediyeyi, yaklaşık 63 milyon TL borç ile devraldık''

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, belediyeyi, 62 milyon 917 bin 500 TL borç ile devraldıklarını bildirdi.

     Dalgıç, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, belediyenin 55 milyon 769 bin 920 TL kamuya ve 7 milyon 147 bin 580 TL özel sektöre olmak üzere toplam 62 milyon 917 bin 500 TL borcu olduğunu söyledi.
     En büyük borcun, 20 milyon 805 bin 626 TL ile TREDAŞ'a olduğunu ifade eden Dalgıç, bu borcun ilk aşamada belediye kaynaklarından ödenmesinin mümkün olmadığını belirtti.
     TREDAŞ'a olan borcun ödenmesi için Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Enis Tütüncü'den yardım istediklerini ifade eden Dalgıç, kısa süre önce göreve geldiklerini ve öncelikle genel bir durum tespiti yaptıklarını ifade etti.
     29 marta göreve geldiğini anımsatan Dalgıç, görevleri süresince şeffaf belediyecilik anlayışı içinde hareket edeceklerini vurguladı.
     Dalgıç, ''Yeni dönemde belediyeyi, 62 milyon 917 bin 500 tl borç ile devraldık. Bu nedenle giderlerimizi iyi kontrol edip gelirlerimizi artırıcı çalışmalar yapacağız. Kamuya verilen sularda zam yapabiliriz. Yine, yasada bulunan yol katkı paylarını da alabiliriz'' dedi.
     Belediye'nin, kiraz festivalinden bugüne kadar zarar ettiğini ifade eden Dalgıç, ancak Haziran'da yapılacak festivali maddi kayba uğramayacak şekilde organize edeceklerini kaydetti.
     Dalgıç, belediyenin borçları konusunda enkaz edebiyatı yapmadıklarını belirterek, TREDAŞ'a olan borç konusunda kurumun Genel Müdürü ile yaptıkları toplantının olumlu sonuçlandığını söyledi.
     Belediye'nin, elektriğinin kesilmesinin söz konusu olmadığını ancak bu borcu da kısa vadede ödemelerinin mümkün görünmediğini anlatan Dalgıç, ''Bunun yanında, Vakıflar Bankasına, Namık Kemal Vergi Dairesi'ne, SSK Tekirdağ İl Müdürlüğü gibi bir çok kuruma ve özel sektöre de borcumuz var'' diye konuştu.