"Yeni dönemde hizmetlerim devam edecek"

Yerel Seçimlerde Kırklareli'nden CHP'nin Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, seçimlerin ardından hizmetlerine kaldığı yerden daha fazlasıyla devam edeceğini belirtti.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde CHP’de Kırklareli Belediye Başkanlığı Aday olarak açıklanan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan hizmetlerine seçimlerin ardından devam edeceğini belirtti. Çağlayan Kırklareli merkez ilçenin en önemli sorunlarından olan Kapalı Pazar Yeri ile Otopark Sorunu’nun çözümü için projelerin hazırlandığını belirterek şunları kaydetti:  
“Kar-kış sebebiyle istediğimiz ve programladığımız hizmetleri yapamıyoruz. Önümüzdeki haftalar bu çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bizim özellikle öncelikli amacımız belediye sınırları içerisinde toprak yol kalmamasını sağlamaktır. Özellikle başlamış olduğumuz İstasyon Mahallesi’nin kalan kısmında buralarını çamurdan kurtarma operasyonuna devam edeceğiz. Balabanbaba Mevkii’ndeki bir-iki sokaktaki çalışmalar devam edecek. Bunlar seçime kadar yapabileceğimiz işler.
* “Eski Yumurta Pazarı Otopark olacak”
Bu 2.5 ay içerisinde önemli yatırımlara girmek istemiyorum. Seçimi kazanmamız halinde daha önce söylediğimiz gibi Kapalı Pazar Yeri gibi yatırımlara önem vereceğiz. Öncelikli projemiz bu. Ondan sonra ikinci derecede önemli olan yatırımımızda Karaumur’da eski adıyla Yumurta Pazarı dediğimiz yerin altının bir veya iki kat Otopark yapılarak üstünün de Karaumur Meydanı olarak düzenlenmesidir. İsterim özel şahıslar, girişimciler yapsın ama sadece Otopark için özel girişimcilerin talip olacağını sanmıyorum. Öyle bir girişimcimiz yok maalesef. Belediye’nin kendi imkanları ile yapacağız.
* “Sıvı Atık Arıtma Tesisi mutlaka yapılmalı”
Seçim’den sonra önümüzdeki yıllarda en önemli yapılacak işlerden hatta kim Başkan olursa olsun yasal olarak yapması gereken işlerden biride Sıvı Atık Arıtma Tesisleri’dir. Çünkü bunu kanunla zorunlu hale getirdiler mutlaka kanalizasyon sistemi toplanarak Arıtma Tesisleri yapımına başlanacaktır. Hemen daha Nisan Ayı başında fizibilite raporlarının bitmesi şarttır. Kanun değişmediği sürece bu yapılmalı, yapmayana ceza verilecektir.
* “Eski çöplük Koru olacak”
Önümüzdeki dönem bir isteğim daha var. Onu da başarabiliriz. Bir bu Çamlık Korusu gibi Waldorf Korusu gibi aşağı yukarı aklımızda olan 200 dönümlük bir yer var. Kırklareli Barajı’na giderken sağ tarafta bulunan eski çöplük alanının altyapısı hazırlanmış durumda bulunuyor. Burası önümüzdeki dönem hazır hale geldiğinde ağaçlandırılarak yeni bir koru haline getirilecek. 5’er 10’ar dönüm ayrılarak okullara verilebilir. Kendileri buraya ağaç dikerek Hatıra Ormanı yapabilirler.
* “Yeni sosyal tesisler yapacağız”
Waldorf Korosu ile METEM Binası arasında Belediyemize ait 120 dönüm bir alan vardı. Bunun 50-60 dönümünü Hastane yapılması için tahsis ettik. Geriye kalan bölümü Akua Park, Havuz, Sosyal Tesisler, Havuzlu Düğün Salonları şeklinde önümüzdeki dönemde mutlaka yapmak istiyoruz. Projeleri yapılarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Oradanda geçti. Bunların 3’te 1’ini karşılıyorlar. Siyasi sebeple bunu alamadık. Bunun için yapamadık. Daha sonraki dönemde bir sıkıntı olacağını banmıyorum. %30’uda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkısı ile yapabilirim. Biz ona ağırlık veremedik. Sadece Proje Çalışması yaptık. Neden denirse halen Kırklareli’nde Kanalizasyon yapılıyor. Halen kanalizasyon yaparken veya çamur yollar varken birden bire böyle yerler yapmanın çok mantıklı ve makul olacağını düşünmedim. Kırklareli’nde altyapı çalışmaları 1.5 yıl içerisinde tamamen biter diye düşünüyorum. Kanalizasyon, Yağmur Suyu Kanalı ve Yol Çalışmaları tamamen sona erer. Bunlar bittikten sonra o tür girişimleri yapmak, Kırklareli7ne güzellik katmak için çalışmalarımız devam edecektir.
* “Dereköy girişi yeşillendirilecek” 
Dereköy tarafından giriş kısmının daha da genişletilerek burasının yeşillendirilmesi yapılacak. Bu girişe Kırklareli’ne özgü bir ürünün heykelini de dikmeye düşünüyoruz. Burası Avrupa’dan ve özellikle’de Bulgaristan üzerinden ülkemize giren araçların güzergâhında yer alıyor. Onun içinde bu araçların il merkezine uğramasını sağlamamız lazım.  Bu konuda da gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun içinde ilk olarak merkez ilçede bu araçların park edebileceği alanları sağlamamız gerekiyor. Dışarıdan gelen turistler artık Çarşamba Pazarı’na da uğruyorlar Bu sebeple bunların araçlarını park edebilecekleri alanlar yapacağız. Yumurta Pazarı’nın ön tarafında bulunan dükkanlar yıkılarak burasının otopark haline getirilmesin düşünüyoruz. Hatta bu haliyle bile oradaki boş alan bunun için değerlendirilebilir.” (s)