Yeni Eğitim-Öğretim Yılı'na ilk olarak minikler başlıyor

20 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacak olan 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde, 13 Eylül 2010 Pazartesi günü okula başlaması gereken Anasınıfı, Anaokulu ve İlköğretim 1. sınıf öğrencileri 12 Eylül'de yapılan referandum dolayısı ile 14 Eylül 2010 Salı (bugün) günü ders başı yapacaklar.


HABER MERKEZİ

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Resul Yeşilyurt, okul öncesi eğitimin önemli olduğunu, bu nedenle okula yeni başlayacak miniklere okulu sevdirmek için anaokulu ve anasınıflarının çok faydalı olduklarını belirterek şunları kaydetti;
“Okul öncesi eğitim olarak nitelendirilen Anasınıfı ve Anaokulları, minik öğrencilerin okula ısınmasına fayda sağlamaktadır. Bu nedenle eğitim öğretimin başlamasından bir hafta önce bu öğrenciler ders başı yaparak kalabalıklar oluşmadan okulu tanımaları ve her yönden okula alışmaları sağlamaktadır.
Çocukların kalabalıklar oluşmadan okulu tanımaları ve okula uyum sağlamaları açısından onları okul öncesi eğitim kapsamında okulların açılmasına bir hafta önce ders başı yaptırıyoruz. İlköğretim birinci sınıflarının da katıldığı bu bir hafta onların okula ısınmalarını, okulu çok sevmelerini sağlıyor.
2010-2011 Eğitim Öğretim yılının sıkıntısız ve problemsiz geçmesi için geçmesi için sürekli olarak çalışıyoruz.
Kırklareli’de okul öncesi eğitimin toplam öğrenci sayısı 3776, toplam öğretmen sayısı ise 173’tür. İl genelinde 6 Anaokulu bulunuyor. Okul Öncesi Eğitimin Anasınıfları’nın toplamı 111 derslikten oluşuyor. Derslik başına ise 22 öğrenci düşüyor. 2010-2011 Eğitim-Öğretim kayıtlarının devam etmesi nedeni ile genel toplam öğrenci sayıları net değil. Okullara kayıtlar 19 Eylül 2010 Pazar gününe kadar devam edecektir.” (cs)