Yeni İl Genel Meclisi, Pazartesi günü ilk birleşimini yapmak üzere toplanıyor

Yeni İl Genel Meclisi, Pazartesi günü ilk birleşimini yapmak üzere toplanıyor

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Toplantıda Meclis Başkanı’nın yanı sıra; Başkan Vekili İkinci Başkan Vekili, Katip üyeler, encümen üyeleri ve İhtisas Komisyonları seçimle belirlenecek.

29 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından, İl Genel Meclisimizin de yeni üyeleri belirlendi. İşte Kırklareli İl Genel Meclisi üyeleri;

Kırklareli-Merkez; Betçen Şen (CHP), Mehmet Tuna Soykan (CHP), Aydın Karakoç (CHP), Yurdaer Ulus (AKP), Nihat Sağlam (AKP), Lüleburgaz; Enver Tuna (CHP), Kemal Çağlar (CHP), Nedim Orcan (CHP), Ismail Dağcı (CHP), Saadettin Kızmaz (AKP), Babaeski; Aleaddin Ergin (CHP), Hüseyin Taşkın (CHP), Şahin Aslan (CHP), Cemal Vural (AKP), Demirköy; Saffet Üresin (CHP), Sebahattin Birkaya (MHP), Vize; Nail Özden (CHP), Kenan Çiftçi (CHP), Hasan Basri Korkmaz (DP), Pınarhisar; Çetin Şinikoğlu (CHP), Metin Güvenç (AKP) Kofçaz; Hasan Dağ (CHP) ve Ahmet Şen (AKP).

6 Nisan Pazartesi günü saat 10.30’da Il Özel Idaresi Il Genel Meclis Toplantı Salonu’nda biraraya gelecek olan Meclis üyeleri, gündemin şu maddelerini görüşüp, karara bağlayacak;

1- Yoklama.

2- 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Il Genel Meclisinin Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 5. maddesi gereğince Meclisin en yaşlı üyesinin geçici Il Genel Meclis Başkanı ve en genç iki üyesinin geçici katip olarak davet edilmesi.

3- Açılış Konuşması.

4- 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu'nun 11, maddesi ve Il Genel Meclisinin Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 5. maddesi gereğince gizli oyla Il Genel Meclis Başkanının seçilmesi.

5- 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Il Genel Meclisinin Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 5. maddesi gereğince gizli oyla Birinci Başkan Vekili seçilmesi.

6- 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Il Genel Meclisinin Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 5. maddesi gereğince gizli oyla Ikinci Başkan Vekili seçilmesi.

7- 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Il Genel Meclisinin Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 5. maddesi gereğince gizli oyla 2 (iki) Asıl Katip seçilmesi.

8- 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Il Genel Meclisinin Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 5. maddesi gereğince gizli oyla 2 (iki) Yedek Katip seçilmesi.

9- 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu'nun 10. maddesi ve Il Genel Meclisinin Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 5. maddesi gereğince gizli oyla 5 (beş) Encümen Üyesi seçilmesi.

10- 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu'nun 16. maddesi gereğince Ihtisas Komisyonları oluşturulması.