Yeni Il Milli Eğitim Müdürümüz Eser; "Kırklareli'nin eğitimdeki başarısını daha uzun yıllar koruyabilmek için elimizden geleni yapacağız"

Yeni Il Milli Eğitim Müdürümüz Eser; 'Kırklareli'nin eğitimdeki başarısını daha uzun yıllar koruyabilmek için elimizden geleni yapacağız'

9 yıllık zorunlu eğitimin pilot illerinden biri olan Kırklareli’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan değişiklikle birlikte Kırklareli eğitim camiasında yepyeni bir dönem daha açılıyor. Eski müdür Halil Ecevet’in açığa alınarak Ankara’ya gönderilmesinin ardından makama vekalet eden Ziya Eser’in, Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluruyla 28 Ağustos tarihinden itibaren asil ataması yapıldı ve Eser, ülke çapındaki eğitim başarısı istatistiklerinde üst sıralarda yer alan Kırklareli’nde işine dört elle sarıldı.

Okulları bir iletişim merkezi olarak gören ve bu merkezin temelinde sevginin olduğunu belirten Eser, bu olgunun başarıda büyük katkısının olduğunu kaydetti. Öğretmen, öğrenci, veli ilişkisinde yürütülen sağlam temelli iletişimlerin sonuçlarını da vurgulayan Eser, Kırklareli’nin OYP’de 81 il içerisinde 9. sırada, ÖSS’de 1. sırada olduğunu ve bu birinciliğin 4 yıldır burada olduğunu söyledi.

9 yıllık zorunlu eğitime geçen Kırklareli’nde okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 46, ilköğretimde yüzde 98, zorunlu ilköğretimden sonra ortaöğretime geçiş oranını da yüzde 79 olarak açıklayan Eser, Kırklareli’nin bu başarısını daha uzun yıllar koruyabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Halil Ecevit döneminde gerekli önemin verilmediği Kırklareli Milli Eğitim camiası, Ziya Eser’in asil müdür olarak atanmasıyla gelecek günlere daha ümitle bakmaya başladı. Kamuoyunun gözü ise, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan el işleri satış yerinin akıbetinin ne olacağında.

Vatandaşlar, Ziya Eser’in konuyla ilgili iyi bir çalışma yapacağından emin olduklarını belirttiler.