Yeni Parti Il Başkanlığı'ndan basın açıklaması

Yeni Parti Il Başkanlığı'ndan basın açıklaması

Yeni Parti Kırklareli Il Başkanlığı dün yapmış olduğu bir basın açıklaması ile Genel Başkanları Tuncay Özkan’ın cezaevinde olmasına ilişkin söylemlerde bulundu ve Türkiye gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Dün saat 11:00’da Dingiloğlu Parkı önünde partinin Kırklareli Il Başkanı Selahattin Haydar tarafından yapılan açıklamada, 365 gündür cezaevinde olan partinin Genel Başkanı Tuncay Özkan’ın, laik ve demokratik Türkiye’yi savunduğu için engellenmeye çalışıldığı kaydedildi. Haydar, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Partimizin Genel Başkanı Sayın Tuncay Özkan, tam bir yıl önce bugün, ‘tam bağımsız, laik ve demokratik Türkiye’yi savunduğu ve Mustafa Kemal’in neferi olduğu için gözaltına alınmış, susturulmaya çalışılmıştır.

Hukukta yeri olmayan delil ve isnatlarla bir insanın ömründen, özgürlüğünden 365 gün çalınmıştır. Savunma hakkı gaspedilerek, aylarca belirsizlik içerisinde dört duvar ardına kapatarak dönüşü olmayan hukuksuz uygulamaların müsebbibi olanlar, elbette bağımsız Türk yargısı önünde günü geldiğinde bunun hesabını vereceklerdir. Bizler Yeni Parti olarak, Türkiyenin aydınlığının ve aydınlarımızın en verimli çağlarının hırsızlarının, yaptıklarının bedelini önünde sonunda ödeyeceklerine inanıyoruz, güveniyoruz. Bizler sadece adalet istiyoruz. Geç gelen adaletin adaletsizlik olduğu bilinciyle hemen şimdi, bir an önce bu hukuksuzlukların önüne geçilmesini talep ediyoruz.

Tuncay Özkanları, Mustafa Balbayları, tüm aydınları susturmaya çalışsalar da, onlar içerde biz dışarda gerçekleri haykırmaya olanca gücümüzle devam edeceğiz.

Vatanın bölünmez bütünlüğünün yılmaz bekçileri ve Atatürk’ün askerleri olarak, bu ülke üzerinde oynanmaya çalışılan tüm oyunların ve aktörlerinin takipçisi olacağız. Yeni Parti güneşi, ülkemizde sahnelenmeye çalışılan bu karanlık oyunların hepsinin üzerine doğacak, yobazın ve bölücülerin korkulu rüyası olacaktır.

Yılmayacağız, yorulmayacağız, kökü dışarda şer odaklarının peşini bırakmayacağız. Hukuksuz ve isnatsız gaspedilen bir yılın hesabını mutlaka soracağız. Sinmeyeceğiz, susmayacağız, yıkılmayacağız.”

Basın açıklamasının ardından partinin il ve ilçe teşkilatından Kırklareli Merkeze gelen birçok üyesi, Pasha Cafe’de toplanarak genel bir toplantı gerçekleştirdiler.