Yeni sayısıyla okuyucularına ‘Merhaba' diyen Biz 39 dergisi, samimiyet köprüsüne herkesi davet ediyor

Yeni sayısıyla okuyucularına ‘Merhaba' diyen Biz 39 dergisi, samimiyet köprüsüne herkesi davet ediyor

Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği’nin eğitim ve kültür sanat dergisi Biz 39, 4. sayısıyla okuyucularıyla tekrar buluştu. Iki ayda bir yayımlanan derginin Ekim-Kasım’ı kapsayan yeni sayısında; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü ve yine 10 Kasım Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olaylarından yola çıkılarak, dergi kapağında Ulu Önder’in oldukça karizmatik bir fotoğrafı kullanılmış.

Dernek başkanı ve dernek adına derginin sahibi şair araştırmacı yazar Mustafa Ermiş, bu ayki sayı için yazdığı yazısında “Güneş Battı mı Sanıyorsun” başlığıyla Atatürk’ü işlemiş ve yazısında onu, “Arkasından karanlık bırakmadan batan tek güneş o oldu” cümlesiyle tanımlamış.

Umut Kızılaslan ‘Bitti’ adlı yazısı, ‘Ölmece’ ve ‘Hep böyle’ adlı şiirleriyle bizleri bambaşka alemlere götürüyor. Mustafa Ermiş, şiir sayfasında Mustafa Kemal’e ‘Güneşim’ isimli bir şiirler seslenirken, Iz bırakanlar sayfasında da ünlü halk ozanı Davut Sular-i yi konu edinmiş. Dergi bu ayki sayısında Kırklareli Belediyesi ve derneğin ortaklaşa düzenlediği 1. Ulusal Şiir Yarışamsı’nda dereceye giren şiirleri yayımlamış. Karaman’dan Ibrahim Şaşma’nın ‘Öyle Sevdim’, Gebze’den Hicabi Türkoğlu’nun ‘Sözcük Anlamını Yitirmiş’, Aksaray’dan Mustafa Keleş’in ‘Bilmiyorum’, Lüleburgaz’dan Mürvet Cenik’in ‘Sevgi Üstüne’, Izmir’den Mazlum Cihangir’in ‘Sen Nasıl Seviyorsun’ ve Aksaray’dan Mustafa Bülbül’ün ‘Boş ver gitsin’ adlı şiirleri hayli ilgi çekici mısralardan oluşuyor.

Asu Kayat, bu ayki söyleşi kısmında Kırklareli’ndeki müzik dünyasının tanınmış ismi Süheyla Solak’ı misafir etmiş. Eğitimci-Yazar Buket Gövce’de Yarın Ki Umut sayfasında Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlatmış.

Asu Kayat, Gülgül Yuvası köşesinde 86 yaşında bir genç başlığıyla Cumhuriyeti anlatmış. Tarihten notlar sayfasının başında Atatürk’ün “Dinin cehlin elinden alıp, ehlin eline vermek gerektir” yer aldığı derginin dördüncü sayısında, eğitimci yazar Hakan Büyükdere’de geçen sayıdaki yazısına devam ediyor. Okudukça sayfasında Türk Dili Okutmanı Özdemir Admeş yer alıyor. Derginin arka kapağında 20 Aralık 1930 tarihinde Atatürk’ün Kırklareli’ye geldiğinde çekilmiş olan bir fotoğraf ve Mustafa Ermiş’in “Antik dönemin tarihi serhat kenti / Aşağıpınar ile Kanlıgeçit’i / Dupnisa büyük bir yeraltı cenneti / Keşfedilmeyi bekliyor Kırklareli dizelerinden oluşan bir şiiri yer alıyor.