Yerel seçim heyecanı geçim sıkıntısını unutturmuyor

Yerel seçim heyecanı geçim sıkıntısını unutturmuyor

Yılın en zor ayı olarak bilinen “Mart” Kırklarelililer’in de en çok geçim sıkıntısını hissettiği aylardan birtanesi. Bu ayda vatandaşlarımız, özellikle evlerinde kullandıkları odun-kömürün tükenmesinin derdine düşüyor. Kış ile ilkbahar arasındaki geçiş dönemi olduğu için vatandaşlarımızın hastalıklara daha kolay yakalanma olasılığı da olan bu ayda uzmanlar, ilimiz vatandaşlarına sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda da uyarılarda bulunuyorlar. Evlerde ısınmanın kesinlikle aksatılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, en büyük yatırımın sağlığa  yapılmasının önemine dikkat çekiyorlar.

Sağlığın da maddi imkanlara, sosyal güvencenin varlığına dayandığını belirten Kırklarelililer olanakların kısıtlılığı ve işsizlik gibi sebepler karşısında düştükleri çaresizliği ümitsizce dile getiriyorlar.

Mart ayında yaşanan yerel seçim telaşı bile vatandaşlarımıza geçim derdini unutturmaya yetmiyor. 29 Mart günü yapılacak yerel seçimlerde ilimizde kısa süreli bir hareketlenme olsa da vatandaşımızın asıl üzerinde durduğu konu geçim sağlamada karşılaşılan maddi sorunlar. Küresel ve mali krizin yaşandığı bu günlerde ilimiz vatandaşları gelecek kaygısı duymaya başladı. Yerel seçimlerden sonra durumun akibetinin ne derece değişeceğini merak eden insanlarımız, yaşam standartlarının iyiye gideceği yerde gün geçtikçe gırtlağa kadar borç batağı içine sürüklendiklerini ifade ediyorlar.

Içinde bulundukları durumdan biran önce kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız, ay sonunu getirememekten yakınıyorlar. Ceplerindeki paranın ayın ilk günlerinde bittiğini belirten vatandaşlarımız, son yıllarda kullanımı hızla artan kredi kartlarına başvurmaktan başka çarelerinin kalmadığını üzülerek ifade ediyorlar. Kredi kartı borçlarını ise ödeyememekten yakınan halkımız, ülkenin içinde bulunduğu bu kriz döneminden çıkarılarak en kısa zamanda refaha kavuşmanın hayallerini kuruyorlar.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kırklareli’de de son yıllarda artan işsizliğin de önüne geçilmesini isteyen halkımız, genç nüfusun iş istihdamına kazandırılmasının aciliyeti üzerinde duruyor.

Söz konusu gençlerin eğitim süreçlerini tamamladıktan sonra iş hayatına atılması gerektiğini belirten vatandaşlarımız, iş sektöründe yeni yatırımların yapılmasını bekliyor. Fakat mali kriz bırakın iş ortamı yaratmayı işi olanları bile işsizliğe sürüklüyor. Bu da içinden çıkılamaz bir denklemin ortaya çıkışına zemin hazırlıyor. Güçlükle eğitimlerini tamamlayan Kırklarelili gençler, yetiştiği ortamdan biran önce uzaklaşmayı istiyor. Kırklareli için çalışmak düşüncesi yerine gençlerin akıllarında olan gerçek, hangi şehirde olursa olsun sadece karın doyurmak için para kazanmak. Hal böyle olunca da ilimizde de iç göçler başlıyor ve netice de Kırklareli’nin gençlere yönelik iş istihdamı ile kalkınma beklentileri bir hayal olmaktan öte geçemiyor. Bu düşüncelere sahip vatandaşlarımız, Kırklareli’de hal her ne olursa olsun zaman geçmeden gerekli önlemlerin alınmasının arkasında hemfikir, ama sessiz bir görüntü sergiliyor.