Yerel seçimlerde mahalle muhtarlarında fazla değişiklik olmadı

Yerel seçimlerde mahalle muhtarlarında fazla değişiklik olmadı

29 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Kırklareli Merkez İlçe’de, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi üyeliği seçimlerinin yanı sıra, muhtarlık seçimleri de epey tatlı bir çekişmeyle geçti. Kırklareli Merkez İlçe’ye bağlı 12 mahallede gerçekleşen muhtarlık seçimlerinden, 10 mahalledeki muhtar, mevcut olan konumunu korurken, Karahıdır ve Kocahıdır Mahalleleri’nde muhtarlar yerini diğer adaylara bıraktı. Bazı mahallelerde 2 aday, bazılarında da 6 taneye varan aday sayısına rağmen, birçok mahalle muhtarında değişiklik olmamış oldu.          

Tekrar ve yeni seçilen muhtar adaylarıyla kısa bir görüşme yapan muhabirlerimiz, onların seçim sonrası düşüncelerini ve mahalle için yapmak istediklerini sizler için özetlemeye çalıştılar.

Bademlik Mahallesi'nde tercih değişmedi; Muhtar Yılmaz fark attı

Bademlik Mahallesi'nde 5 yıldan bu yana muhtarlık görevini sürdüren muhtar Gürsel Yılmaz, rakibi olan Cemal Eskici'ye 1086 oy fark atarak mahalle sakinlerinin kendisine olan güvenini, almış olduğu oylarla kanıtlamış oldu. “Yapmış olduğum hizmetlerin karşılığını aldım” diyen muhtar Yılmaz; “Seçimlerde böyle bir farkla yeniden Bademlik Mahallesi muhtarlığı görevine getirilmem beni oldukça mutlu etti. Demek ki mahallem için bir şeyler yapabilmişim. İnşallah bundan sonraki dönemde de aynı mücadele ve performans ile çalışıp; belediyemiz ile aramızı sıkı tutarak, mahallemiz için güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz seçimlerde rakibime 86 oy fark atmıştım, bu seçimlerde ise bu fark 1086'ya çıktı. Bu benim için gurur verici bir şey. Bu seçim sürecinde bana destek veren aza arkadaşlarımın hepsini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Mahallemizde bu dönem; birinci azamız, muhtar yardımcısı olarak Hatice Tosuner isimli bayan arkadaşımız görev yapacak. Muhtarlığımızda işlerimizi birlikte yürüteceğiz. Demokrasimizin güzelliklerinden biri de, bu tür makamlarda bayanlarımızın da oturuyor olmasıdır. Bu konuda Bademlik Mahallesi Muhtarlığı olarak kendimizi şanslı hissediyoruz. Yapılan yerel seçimlerde muhtar olan arkadaşlarımızı ve belediye başkanımızı il genel ve belediye meclis üyelerinin hepsini kutluyor, Kırklarelimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Cumhuriyet Mahallesi dürüst ve çalışkan muhtar Cemal Çetin ile ‘yola devam’ dedi

2 dönemdir Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı olarak görev yapan Cemal Çetin, yeni dönemde de güven tazeledi. Mustafa Dalcalı Ilköğretim Okulu'nda oy kullanma işlemlerini gerçekleştiren Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, ‘muhtar Cemal Çetin'le yola devam’ dedi. Tek rakibi olan Safinaz Gürbüz'ü aldığı oylarla geride bırakan Cemal Çetin, yeni dönemde de mahallesi için hizmetlere devam edeceğini belirterek mahalle halkına teşekkür etti.

Istasyon Mahallesi Muhtarı Rahmi Ketbağ tekrar aynı görevde

Eski dönemde de muhtarlık görevini sürdürmüş olan Ketbağ, 29 Mart seçimlerinde tekrar aynı göreve getirildiği için mutlu olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Bundan önceki dönemde Istasyon Mahallesi’ne elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. Mahalle sakinlerimizin memnuniyetleri sonucunda tekrar aynı göreve getirildim. Beni tekrar bu göreve layık gören vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Bundan sonraki süreçte Istasyon Mahallesi’nin güncel sorunlarıyla yakından uğraşarak, çözüm bulmaya çalışacağım. Resmi makamlarla olan sağlıklı iletişimimizle beraber, yaşanılan sorunların en kısa sürede halledileceğinden eminim. Aza arkadaşlarımız ve mahalle sakinlerimizin sürecek olan desteğiyle, mahallemiz için en güzelini yapmak amacıyla, 5 yıl daha bu göreve devam edeceğiz.”

Kocahıdır Mahallesi’nin yeni muhtarı, Demir Biçen

4 dönemdir Kocahıdır Mahallesi’nde muhtarlık yapan Abidin Sezer’in bu seçimlerde aday olmamasından sonra, 3 aday arasından seçilen Demir Biçen, seçimlerin güzel bir havada geçtiğini kaydetti ve şunları ekledi:

“Seçimler boyunca arkadaşlarımızla uyum içerisinde bir süreç geçirdik. Kimse kimseyi kırmadı. Birbirimizi kutladık. Ekibimizle beraber iyi çalışmalar yaptık. Benden önce 4 dönem boyunca muhtarlık yapan Abidin Sezer ağabeyim, kendisinin artık aday olmayacağını ve benim niyetim varsa aday olmamı önerdi. Ben de kendisine, o çekildiği takdirde aday olabileceğimi söyledim. Kendisi aynı zamanda 35 yıllık kapı komşumdur. Muhtarlıkta da 8 yıl birlikte çalıştık. Onun bu söylemleri vesilesiyle ve mahalle halkımızın tercihi doğrultusunda şu an bu makamdayım. Canla başla çalışarak; Abidin ağabeyin bıraktığı yerden devam ederek, beni muhtarlığa seçen vatandaşlarıma iyi hizmetler yapacağıma inanıyorum. Tüm halkımıza saygılar sunarım.”

Yayla Mahallesi Muhtarı Ibrahim Dora, bilgi ve tecrübesine üveniyor

Muhtarlıkta ikinci dönemini geçirecek olan Ibrahim Dora, 1470 oy ile tekrar görevine devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Zorlu gibi gözüken Yayla Mahallesi muhtarlık seçimleri düşünüldüğünün aksine kolay geçmiştir. Karşı tarafın sıkı çalışmalarına rağmen Yayla Mahallesi sakinlerinin teveccühü ile görevime devam edeceğim. Bilgi ve birikimime güveniyorum. Yeni dönemde tecrübe ve girşimlerimle Belediye Başkanı’mız ile birlikte mahallemiz için çok daha iyi hizmetlerde bulunmaya devam edeceğim. Beni tekrar bu göreve layık gören tüm Yayla Mahallesi sakinlerine teşekkür eder, saygılar sunarım.”

Demirtaş Mahallesi Muhtarı Serdal Kocabalta rakipsizdi

Yerel seçimlere rakipsiz olarak giren Demirtaş Mahallesi muhtarı Serdal Kocabalta; “Mahalle halkıma bundan önceki dönemde de görevimi en iyi şekilde yaparak hizmet etmeye çalıştım. Bu seçimlerde karşıma başka bir muhtar adayı çıkmadı. Mahalle halkıma gösterdiği ilgi ve destekten ötürü teşekkür ederim. Yeni dönemde de Demirtaş Mahallesi’ne hizmet etmek için çalışmaya devam edeceğim.” dedi.

Doğu Mahallesi Muhtarı Enver Akış, büyük oy farkıyla tekrar seçildi

Mahalli seçimleri büyük oy farkı ile kazanan Doğu Mahallesi Muhtarı bir 5 yıl daha mahallesine hizmet edecek. Muhtarlık seçimlerini yeniden kazandığı için mahalle halkına çok minnettar olduğunu belirten Akış, Doğu Mahallesi’ndeki hizmetlerine kaldıkları yerden devam edeceğini belirtti. Muhtar Akış Doğu Mahallesi halkına seslenerek şunları söyledi: “Geçtiğimiz gün yapılan seçimlerde, mahalle halkımın teveccühlerine mazhar olduğum için hepsini candan kutlar ve sevgiler sunarım. Şu anda mahallemizin bir çok noksanları mevcut olup, bu noksanları gidermek amacıyla belediye başkanımızla ve tüm yetkili birim ve kurumlarla diyaloğa geçip hal çareleri arayacağız. Mahallemizdeki problemlerin giderilmesi için ben ve azalarımın el birliği ile çalışacağına söz veriyorum. Beni seven ve sevmeyen herkesi gönülden sevgi ile kucaklar ve saygılarımı sunarım.”dedi. Kısa görüşmelerde bulunduğumuz mahalle muhtarları daha sonra makamlarında mahalle halkının tebriklerini kabul ederek, gelen misafirlere ikramda bulundular.