"Yerel yöneticilerimizin bu tip organizasyonlara gereken desteği esirgememelerini diliyorum"

'Yerel yöneticilerimizin bu tip organizasyonlara gereken desteği esirgememelerini diliyorum'

Kırklareli geçtiğimiz hafta 24-25-26 Nisan tarihlerinde İstanbul Serbest Uçuş yarışmasına ev sahipliği yaptı. İlimizde artık geleneksel hale gelen, ilki 2004 yılında gerçekleşen bu yarışma; model uçak alanında Türkiye de yapılan en kapsamlı yarışmalardan biri.

Uluslararası yarışmacıların katıldığı İstanbul Serbest Uçuş yarışması Vize ilçesinin Müsellim Köyünde gerçekleştirildi. Yaklaşık 50 yarışmacının değişik branşlarda modelleri ile katıldığı organizasyonu çok sayıda kişi izledi. Ülkemizde son yıllarda profesyonel olarak yapılan model uçak yarışmalarının önemli bir ayağı olan İstanbul Serbest Uçuş yarışmasında F1H, F1A, F1B, F1C VE P-30 sınıflarında yaklaşık 150 model uçak kıyasıya mücadele etti. 

Yarışmaya Kırklareli’den katılan Ozan Aşkın P-30 sınıfında birçok rakibini geride bırakarak 3. oldu. Ozan Aşkın yarışmaya ilişkin olarak gazetemize şunları söyledi:

“Bu organizasyonun İlimiz ve ülkemiz için çok değerli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Büyük bir bilgi birikimi ve deneyim gerektiren uçak modelciliği hakkında anlatılacak o kadar çok şey var ki, bunu ancak ciltlerce kitaplara sığdırabiliriz.

Ben uçak modelciliği uğraşına başladığımda, 13-14 yaşlarındaydım. Kırklareli’de bu uğraşı alanında bana yardımcı olabilecek kimse yoktu ve malzeme temini sıkıntılıydı. Ama yılmadım azimle inatla çalıştım. 12 yıl gibi bir süreçte ailemin de büyük destekleri ile yarışmalara girebilecek kabiliyete geldim. Modelciğilin birkaç sınıfında yarışma modelcisi oldum.

Gençler ya da kendini genç hissedenler bu güzel ve özel uğraşı alanına gerekli özeni göstermeliler. Aileler de gerekli desteği vermelilerdirler. Bu işe meraklı olanların vakit kaybetmeden çalışmalarına başlamalarını ve yerel yöneticilerimizin de bu tip organizasyonlara gereken desteği esirgememelerini dilerim.”

Bizler de gazetemiz olarak, Ozan Aşkın’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu arada yarışma ile ilgli detaylı bilgi almak isteyen okuyucularımız http://www.turkey-ff.info/ web adresinden yararlanabilirler.