''Yerli'' çıkmasına rağmen fiyatlarda gerileme yok

Edirne'deki pazar tezgahlarında Karaağaç'ta üretilen bazı sebzelerin satışa sunulmasına rağmen fiyatlarda hissedilir bir düşüşün yaşanmadığı bildirildi.

     Karaağaçlı sebze üreticisi Cemali Tantini, ürettiği bezelyelerini satışa sunduğunu ancak ekonomik durgunluğun pazarda da kendini gösterdiğini söyledi.
     Tantini, bin 500 TL'den satılan bezelyenin konserve mevsimi olması nedeniyle rağbet gördüğünü, ancak satışların çok tatmin etmediğini belirtti.
     Pazarda günde ortalama 200 kilogram bezelye sattığını anlatan Tantini, girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle ürünün yerli olmasına rağmen bunun fiyatlara yansımadığını kaydetti.
     Bir başka üretici Serhat Çilingir ise yerli marulun artık tarlada tohuma bırakılmaya başlaması nedeniyle marul fiyatlarında geçen haftaya oranla artış yaşandığını belirtti.
     Marulun geçen hafta 250 liradan satılmasına karşın bu hafta tezgahlara 500 liraya satıldığını bildiren Çilingir, ''Marulda talep çok ama marulu artık üretici tohuma bıraktı. O yüzden de geçen haftaki marul fiyatı 2'ye katlandı'' dedi.
     Pazarcı esnafından Serkan Dokuzcu da domatesin kilosunun 600 ile 750 liradan satıldığını söyledi.
     Dokuzcu, Edirne'deki pazarlarda satılan domatesin Antalya ve çevresinde yetişen domates olduğunu, 1 ay sonra yerli domatesin tezgahlardaki yerini almasıyla domatesin kilosunun 350 - 400 liraya kadar düşebileceğini tahmin ettiğini kaydetti.
     Edirne'de, Pazartesi Pazarı'nda bazı meyve ve sebzeler şu fiyattan satışa sunuluyor:
     ''Kabak: 1-1,25, patates: 1-1,50, salatalık: 1-1,50, soğan: 1, çilek: 2-2,50, kiraz: 3-3,50 lira''