Yeşen; "Kırklareli halkı Üniversitesine sahip çıkıyor mu?"

Eğitim bir Sen Kırklareli Şubesi, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay'ı ziyaret ettiler. Sendika Kırklareli Şube Başkanı Bilal Yeşen, Genel Sekreter Ergün Erbay'a üniversitenin ihtiyaçları noktasında bilgiler alarak, 'Kırklareli halkı üniversitesine sahip çıkıyor mu?' sorusunu yöneltti. Genel Sekreter Erbay, bakın bu soruya nasıl cevap verdi?

Eğitim bir Sen Kırklareli Şube Başkanı Bilal Yeşen, Şube Sekreteri Mustafa Keskin, Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Kerim Sanık, Mali Sekreter Bekir Canan ve Basın Yayın Sekreteri Halil Yücel Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreterliğine atanan Ergün Erbay’ı makamlarında ziyaret etti.
Eğitim bir Sen Kırklareli Şube Başkanı Yeşen, Ergün Erbay’ın Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreterliğine atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ergün Erbay gibi değerli bir şahsın Genel Sekreterliğe atanmasının hem il hem de üniversite adına büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Yeşen, “Ergün Bey’in yapacağı çalışmalarla Kırklareli’nin ve üniversitemizin adını ülkemiz çapında duyuracağına inanıyoruz. Üniversitelerimiz bir şehrin olmazsa olmazlarındandır. Üniversite bulunduğu coğrafyaya dinamizm, hareketlilik getirir. Bir eğitim sendikası olarak her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.
Daha sonra Yeşen; “Kırklareli halkı yeterince üniversiteyi sahipleniyor mu? Yeterince öğretim görevlisi getirebildiniz mi? Üniversitemize yardım konusunda verilen sözler yerine getirilebildi mi? Belediyemiz lojman konusunda beyanat vermişti, bunu yerine getirebildi mi?” şeklinde Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay’a sorular yöneltti.
Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay da, Eğitim-Bir-Sen gibi sivil toplum örgütlerinin kendisini ziyaret etmelerinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek; “Bu örgütleri çok önemsediğini kaydetti. Ergün Erbay, üniversite adına büyük projelerinin olduğunu, yeni açılacak fakültelerle ve eğitimin kalitesini arttırarak Kırklareli Üniversitesi’nin Türkiye’de bir marka olması için elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini bildirdi. Ülkemizin en önemli sorununun eğitim olduğunun altını çizen Ergün Erbay,  bu bağlamda nitelikli insan yetiştirilmesinde üniversitelere büyük görev düştüğünü kaydetti.  Ayrıca Erbay; Yeşen’in sorusuna cevaben “Şu ana kadar maalesef gereken yardımı göremedik. Bize acilen lojman gerekiyor. Kavaklı’da bulunan lojmanlar bize bağlı olmadığı için ödenek yardımı da alamıyoruz. Buraya getirmek istediğimiz öğretim görevlileri ilk olarak lojman olup olmadığını soruyor. Lojman olmadığı içinde maalesef yetenekli arkadaşlarımızı buraya getiremiyoruz. Bir de bu konuda bizlere verilmiş sözler var, gerek lojman konusunda gerekse de diğer konularda. Bir an önce bu sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca şu ana kadar göstermiş olduğu destekten dolayı ilimiz Valisi Hüseyin Avni Coş’a teşekkür ediyoruz” cevabını verdi.
Yeşen, “Kırklareli’mize büyük ve köklü üniversite kurulması beraberinde öğrenci sayısını da artıracaktır. Bundan Kırklareli halkı ve esnafı kazançlı çıkacaktır. Ticaret ve Esnaf odalarını ayrıca belediyelerimizi bu anlamda göreve çağırıyoruz. Eğitim Bir Sen olarak bu konuda kamuoyu oluşturup gereken desteği vereceğiz” dedi.
Yeşen, ziyarette Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün E+’a Öğretmenlik Hatıralarından oluşan Yola Düşenler isimli kitabı hediye etti. (mc)