Yetiştirici sınıf öğrencileri 6. sınıfta

Lüleburgaz'da çeşitli nedenlerle öğrenimine ara vermiş öğrenciler için açılan yetiştirme kursu sona erdi.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şaban Öğünç İlköğretim okulunda açılan, sınıf öğretmeni Nalân Obuz ile İngilizce öğretmeni Seçil Yiğit’in görev aldığı 18 hafta süreli yetiştirme kursuna 7 öğrenci katıldı.
Kursun sona ermesi dolayısıyla Şaban Öğünç İlköğretim Okulunda  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce ve Şube Müdürü Nedim Çetin’in katılımıyla bir tören yapıldı
Düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İnce “Bu işe başlarken biz bu işi yapabilir miyiz diye tereddütlerimiz oldu ama başaracağımıza da her zaman inandık. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘başarı başaracağım diyenlerindir’. Proje kapsamında birçok ilçenin olmasına rağmen onların başarı oranı az oldu. Fakat burada göstermiş olduğunuz gayret ve inançla bunu başardınız. Bu nedenle de hepinizi tebrik ediyorum” dedi.
Öğrencilerden okumaya devam etmelerini ve onlardan okullarına sahip çıkmalarını isteyen İnce şunları söyledi;
 “Sizlere her türlü imkân Kaymakamımız Lütfullah Gürsoy öncülüğünde sağlandı. Ama sizlerden de okuma isteğinizin devam etmesini ve başarılarınızın da daim olmasını istiyoruz. Nasıl yemek yemeden, nefes alamadan yaşayamıyorsak okumak da öyledir. Yaşamın tadını okumadan çıkaramazsınız. Okul Müdürünüz Salim Tuncer’ e ve bu iş için fedakârlık yapan sınıf öğretmeniniz Nalân Obuz ve   İngilizce Öğretmeniniz Seçil Yiğit’ e gösterdikleri azim ve başarıdan dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum.”
Daha sonra İnce,  Şube Müdürü Nedim Çetin ile birlikte 7 başarılı öğrenciye Fenerbahçe ve Galatasaray forması hediye etti.
Yetiştirme kursunu başarıyla tamamlayan 7 öğrenci 2009- 2010 eğitim ve öğretim yılında 6.sınıftan itibaren eğitimlerini sürdürecekler. (ha)