Yetiştirme Yurdu'nun eski müdavimleri öğle yemeğinde biraraya geldi

Yetiştirme Yurdu'nun eski müdavimleri öğle yemeğinde biraraya geldi

Daha önceki yıllarda Kırklareli Valiliği Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü’nde yetişerek hayata atılmış ve her biri devlet kademelerinde mevki sahibi olmuş yaklaşık 60 kişilik grup, 4. Geleneksel Dostlar Buluşması’nda kapsamındaki öğle yemeğinde biraraya geldi.

Kırklareli Bilgiç Hotel’de verilen öğle yemeğinde mutluluk, gurur ve duygu dolu anlar yaşandı. Çok değil, bundan 15- 20 yıl öncesine kadar Kırklareli Yetiştime Yurdu’nda aynı anları yaşayıp, paylaşan 60 kadar eski yurt sakinlerinin böyle bir yemeği en anlamlı hale getirmesi kaçınılmazdı. Nitekim de öyle oldu. Hep birlikte içilen çorbalar ve yenilen dönerler, tıpkı yıllar önce yurtta olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisindeydi.

Yemek salonunu hınca hınç dolduran çok sayıda eski Yetiştirme Yurdu sakini, büyüyüp hayata atıldığı, yurtlarında hayatın en anlamlı güzelliklerinden olan arkadaşlıklarından hiç birşey kaybetmemişti. Yapılan şakalar ve birbirlerine seslenmeler de bile eski lakapların kullanılması, dostluklarının ebedi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sürekli olarak eski günlerini yad eden ve bu konuşmalar üzerine yapılan espriler ile yemek tam bir şölene dönüştü.

Öğle yemeğinin sonlarına doğru Kırklareli Yetiştirme Yurdu’nda 1973- 1989 yılları arasında öğretmenlik ve müdürlük yapan Ruhşan Tuncan, yaptığı duygu ve gurur yüklü konuşmasında eski yurt müdavimlerini hüzünlendirdi. Tuncan yaprıpı konuşmasında şunları kaydett,; ”Sevgili çocuklar, hepiniz eski yuvanıza hoş geldiniz. Bu kadar güzel bir beraberlik, bu kadar güzel bir yakınlık sevgi, saygı fevkalade ben o kadar mutluyum ki, o kadar olur. Sizleri görmekten ayrıca mutluyum. Hayatınızda bundan sonra başarılar diliyorum. Huzurlarınızda Ilyas’a da çok çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon yapmış. Hepinizi toplamış. Bana evvelki gün bahsetti. Ben bu kadarınızın geleceğini şahsen düşünememiştim. Ama ne mutlu ki bu kadar iyi bir şekilde biraraya gelmişsiniz. Bakıyorum, hepinizin yüzünde sevgi, saygı arkadaşlık bağları var. Hele böyle bir düzende, böyle bir yıllarda, böyle bir sevgi, böyle bir bağlılık, böyle bir aranızdaki yakınlığın mutluluğunu her zaman yaşayın. Hepinizi alnınızdan, gözlerinizden öpüyorum. ”dedi.

Öğle yemeğinin ardından huzurevini ziyaret eden grup, burada yaşlılarla görüştü ve onların halini hatırını sordu. Daha sonra akşam yemeği için Bilgiç Otel’de biaraya gelindi.

Bu yemekte de uzun uzun sohbet etme imkanı bulan topluluk, yemekten sonra bir halı saha maçı düzenleyerek, tatlı bir rekabet içinde ter attı ve unutulmayacak bir günü dolu dolu bir şekilde eski günlerdeki gibi yaşadılar.

Yaklaşık 60 eski Yetiştirme Yurdu sakinin katılımı ile gerçekleşen 4. Geleneksel Dostlar Buluşması 19 Temmuz Cumartesi günü sabah saatlerinde Yetiştirme Yurdu’nun ziyaret edilmesi ile başlamıştı.

 Öncelikle yapılan kahvaltının ardından Yetiştirme Yurdu’nun şimdiki sakinleri ile yapılan tanışma ve kaynaşma etkinliğinde eski günler yad edilirken, şu an yetiştirme yurdunda bulunan çocuklar hediyeler verilirken, tavsiye ve öğütler de beraberinde gelmişti.