Yetiştirme Yurdu'nun eski öğrencileri 4. Dostlar Buluşması'nda bir araya geldi

Yetiştirme Yurdu'nun eski öğrencileri 4. Dostlar Buluşması'nda bir araya geldi

Geçmiş yıllarda Kırklareli Valiliği Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü’nde yetişerek hayata atılmış ve her biri devlet kademelerinde mevki sahibi olmuş yaklaşık 60 kişilik grup, 4. Geleneksel Dostlar Buluşması’nda biraraya geldi.

Kırşehir, İzmir, Iğdır, Bursa, Balıkesir, Ankara, Eskişehir, Bilecik, İstanbul, Sivas, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli gibi Türkiye’nin birçok değişik kentinde devlet memuru olarak görev yapan eski yetiştirme yurdu öğrencilerinin buluşması, geçtiğimiz Cumartesi günü Kırklareli Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü’nün bahçesinde gerçekleşti.

Saat 11:00’da kahvaltı için toplanan grup burada hem eski günleri yadetti, hem de birbirleriyle hasret giderdi. Yetiştirme yurdundan; en eskisinin 1986, en yenisinin de 1996 yılında çıkış yaptığı yurt öğrencilerinin sohbeti, renkli dakikalara ve kahkaha dolu esprili anlara sahne oldu. Kahvaltı sonrasında birbirleriyle bol bol sohbet eden öğrencilerin bazıları, buluşma gününe eşleri ve çocuklarıyla katıldı.

Kırklareli Erkek Yetiştirme Yurdu’ndan yetişmiş ve şu anda Marmaris Kaymakamlığı’nda halk danışmanı olarak çalışmakta olan, ‘Olumlu’ lakabıyla tanınan, kimsesiz çocuklar için yapmış olduğu birçok aktiviteyle yerel ve ulusal basında yer alan Yaşar Yiğit’in ve grubun öğrencilik zamanlarında başkanlıklarını yapan Bülent Şen’in organize ettiği 4. Dostlar Buluşması, yapılan kahvaltının ardından

uzun sohbetlerle devam etti. Daha sonra organizasyona katılan herkes, başkan Bülent Şen’in koordinersinde tek tek fotoğraf çekildi ve iletişim adreslerini bilgisayara kaydettirdi. Topluluk ayrıca hep beraber hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bülent Şen organizasyonda yapmış olduğu açıklamada, eski günleri yadetmek amacıyla burada bulunduklarını belirterek ilerleyen yıllarda daha büyük projelerle birayara geleceklerini söyledi. Şen; “Burada toplanmamızın amacı, bize sahip çıkarak bu günlere getiren devletimizin, bizleri nasıl birbirimizden kopmayacak şekilde başarıyla bütünleştirdiğini ispat etmek, dostluklarımızın baki olduğunu birbirimize göstermek ve şu anda yetiştirme yurdunda bulunan kardeşlerimizle sohbet ederek, onları tanımak, kendimizi tanıtmak ve onlara çam sakızı çoban armağanı hediyeler vererek mutlu etmeye çalışmaktır. Ancak böyle bir günde maalesef devletimiz biraz duyarsız gibi kaldı. Bugün aramızda Sosyal Hizmetler Il Müdürü’müzü de görmek isterdik. Ancak kendisi iştirak etmedi ya da edemedi. Inşallah bundan sonraki organizasyonlarımızda idare amirlerimizi de aramızda görürüz.”

Bahçedeki sohbetlerin ardından grup, yetiştime yurdunu ziyaret ederek, buradaki çocuklarla sohbet etti, onlara hediyeler dağııtı. Zaman zaman anılara dalan eski öğrenciler ise, yurtta meydana gelen fiziki değişmeleri şaşkınlıkla incelerken, bazı yerlerin hiç değişmemiş ve aynı kalmış olduğunu dile getirdiler.

Topluluk buradan öğle yemeği yemek üzere ayrıldı. Öğle yemeğinin ardından huzurevini ziyaret eden grup, burada yaşlılarla görüştü ve onların halini hatırını sordu. Daha sonra akşam yemeği için Bilgiç Otel’de biaraya gelindi. Bu yemekte de uzun uzun sohbet etme imkanı bulan topluluk, yemekten sonra bir halı saha maçı düzenleyerek, tatlı bir rekabet içinde ter attı ve unutulmayacak bir günün sonuna gelinmiş olundu.