"Yetkili sendika olma yolundayız"

"Yetkili sendika olma yolundayız"

Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Bilal Yeşen, sendikalarının toplu görüşme yapma yetkisi kazanma yolunda hızla ilerlediğini bildirdi.

Şube, geçtiğimiz gün Genel Merkez Teşkilatlanma Sekreteri Erol Battal ile Basın Yayın Sekreteri Hıdır Yıldırım'ı konuk etti.

Bu toplantıda Şube Başkanı Bilal Yeşen, Şube Sekreteri Mustafa Keskin, Basın Yayın Sekreteri Halil Yücel, Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Kerim Sanık, Sosyal Işler ve Eğitim Sekreterimiz Tuncel Çil hazır bulundu.

Toplantı, Şube Başkanımız Bilal Yeşen'in konuşmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Genel Merkez Teşkilatlanma  Sekreterimiz Erol Battal da yoğun bir çalışma programına girildiğini belirterek, "Artık tek hedefimiz var, o da yetkiyi almaktır" ifadesini kullandı.

"Sendikamıza ilgi günden güne çoğalmakta ve üzerimizdeki sorumluluk her geçen gün daha da artmaktadır " diyen Battal, "Dolayısıyla her gün bir önceki günden daha çok çalışmamız gerekiyor.

Bu sene yetkiyi alarak, yapılacak toplu görüşme sürecinde çalışanların haklarında iyileştirme kazanan, proje üreten, eğitime yön veren bir sendika olma yolunda adımlar atmalıyız" şeklinde konuştu.

Genel Basın Yayın Sekreterimiz Hıdır Yıldırım ise, Mehmet Akif Inan'ın, "Her eylem yeniden diriltir beni/Nehirler düşlerim göl kenarında" derken, gölün durağanlığı karşısında akan nehir gibi olmayı bu sendikanın düsturu olarak yansıttığını söyledi.

Eğitim Bir-Sen'in insan odaklı bir sendika olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Sendikamızı Türkiye'de yetkili sendika yapmanın zamanı gelmiştir" dedi.

Şube Başkanı Bilal Yeşen, yaptığı konuşmada, bu toplantıların ilçe yönetim kurulları arasında kaynaşmayı sağlamak ve motivasyonu artırma gayesiyle ilçelerde yapıldığını kaydetti.

Şube Sekreteri Mustafa Keskin, Basın Yayın Sekreteri Halil Yücel, Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreterimiz Kerim Sanık, Sosyal Işler ve Eğitim Sekreterimiz Tuncel Çil de kısa birer konuşma yaptılar.

Daha sonra Genel Merkez Teşkilatlanma Sekreteri Erol Battal, Basın Yayın Sekreteri Hıdır Yıldırım, Şube Başkanımız Bilal Yeşen'den oluşan bir ekip sırasıyla Pınarhisar, Vize, Lüleburgaz ve Babaeski ilçe yönetimlerini ziyaret ettiler.