"Yetkili sendikalar aidatlarını yükseltmeyi değil, üyelerinin çıkarlarını düşünmelidir"

'Yetkili sendikalar aidatlarını yükseltmeyi değil, üyelerinin çıkarlarını düşünmelidir'

Kırklareli Bağımsız Eğitimciler Sendikası Il Temsilcisi Hakan Tıraşçı, yayınladığı yazılı basın açıklamasında Yetkili Sendikaların kendi aidat gelirleri yerine Memurların hak ve çıkarlarını gündeme getirmeleri gerektiğini vurgulayarak, kamu çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdi.

Tıraşçı açıklamalarında şunları kaydetti;

“15 Ağustosta başlamış olan toplu görüşmeler ' karga - köpek ' kavgasına döndü. Bağımsız Eğitimciler Sendikası olarak toplu görüşmeler öncesi 515 TL olan eğitime hazırlık ödeneğinin bir maaş tutarına yükseltilmesini ve ek ders ücretinin de saatinin 10 TL ye çıkarılmasını istedik.

Toplu görüşmelerde ayrıca kış mevsimi başında 500 TL yakacak yardımı ve mahrumiyet bölgelerinde çalışan öğretmenleri teşvik etmek için 250 TL tazminat ödenmesi gerektiğini belirttik. 

Kamu çalışanlarının maaşlarına Ocak 2010 yılında % 25 zam yapılmasını istiyoruz.

Kamu çalışanlarına 2008 yılında %5.96 zam verilmiştir. Enflasyonun ise bunun çok üzerinde gerçekleştiğini kamu çalışanlarının enflasyon bazında %6 civarında alacağı bulunmaktadır. 2009 yılı itibariyle bu rakam %10 'un üzerinde olacaktır. 2010 toplu görüşmelerinde gerçekleşen reel enflasyon farkı % 13, birinci 6 ay için % 6 ve ikinci altı ay için % 6 olmak üzere 2010 yılında toplam % 25 maaş zammı istiyoruz. Kamu çalışanları bu yıl % 13 oranında gelir kaybına uğramıştır. Memurlara % 13 ek zam verilmelidir, bu yapılmadığı takdirde memur ve emeklilerin 1994, 1999 ve 2001 krizlerinden sonra meydana gelen küresel kriz sonrasında en büyük yoksulluk dalgasıyla karşı karşıya kalacağını ifade ediyoruz.

Kamu çalışanlarına siyaset yapma, siyasi partilere üye ve yönetici olma hakkı istiyoruz. Ülkemizin en bilgili ve donanımlı kesimlerinden biriside kamu çalışanlarıdır. Memurlarımızın % 75 şi Üniversite mezunu, % 25 ş, de en az orta öğretim mezunu olduğu düşünülürse, bu denli eğitimli bir camianın gelişmiş ve nitelikli Türk siyasetine büyük katkıları olacağını düşünüyoruz.

Yetkili sendikalar tarafından ısrarla telafuz edilen sendika üyelerine Devlet tarafından sağlanan 10 TL'nin arttırılarak 20-30 TL'ye çıkarılması talebinin kamu çalışanları nezlinde, “yetkili sendikalar 5 TL'ye  memurları sattılar” türünden bir algılamaya neden olduğunu bu taleplerin Devlet kesesinden sendikacılık olarak tanımlandığını ve bu yüzden yetkili sendikaların bu talebi gündeme dahi getirmemeleri gerekmektedir.

Yetkili Sendikaların kendi aidat gelirleri yerine Memurların hak ve çıkarlarını gündeme getirmeleri gerekmektedir.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası olarak toplu görüşme sonuçlarına göre bir eylem planı belirleyerek, yapalacak eylem ve görüşmelerde taleplerimizi ortaya koyacağız.”