Yıkılacak inşaatların uzman ekip tarafından yıktırılması konusu, Bütçe Komisyonu'nda

Yıkılacak inşaatların uzman ekip tarafından yıktırılması konusu, Bütçe Komisyonu'nda

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mart ayı üçüncü birleşimi dün Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda söz alarak bir açıklama yapan Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Sekreteri Raif Kelep “Değerli arkadaşlar sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş sizlere bir öğle yemeği vermek istiyor.

Bunun içinde Cuma günü saat 13.00’da Polisevi’nde bir program yapıldı. Hepinizi yemekte birarada görmek istiyor” dedi.

Il Genel Sekreteri Raif Kelep’in konuşmasının ardından ise toplantı gündemine geçildi.

Gündemin üçüncü maddesi olan hakkında yıkım kararı alınmış ve alınacak olan inşaatlarla ilgili olarak yapılacak yıkım işleminin ihale yoluyla gerçekleştirilebilmesi için uzman teknik ekip ve ekipmanın sağlanması, koordinasyonu ve söz konusu yıkım işlemini gerçekleştirilebilmesi için programa alınması ve bütçeden ödenek tahsis edilmesi teklifi görüşüldü. Konu ile ilgili olarak Kırklareli Il Genel Sekreteri Raif Kelep meclis üyelerinin bilgilendirmek amacıyla teknik açıklamalar yaptı. Il Genel Sekreteri Raif Kelep maddenin önümüzdeki yıl Kırklareli Il Genel Meclisi’ne aktarılan bütçeyle değerlendirilmesini istedi. Daha sonra ise söz alarak konuşan meclis üyesi Ibrahim Tezan “Bu konu önemli bir konu. Bu sadece bizi değil bizden sonra gelecek olan yeni meclisi de kapsıyor. Bu yüzden beş dakika ara verilmesini istiyorum” dedi.

Verilen aranın ardından yeniden salona gelen meclis üyeleri maddeyi tartıştılar. Yapılan görüşmenin ardından bir açıklama apan meclis üyesi Ibrahim Tezan “Yaptığımız görüşme sonrasında parasal sorun olduğundan dolayı maddenin bütçe komisyonuna havale edilmesi kararına vardık.” dedi. Meclis üyesi Yurdaer Ulus da maddenin bütçe komisyonuna havale edilerek değerlendirileceğini belirtti. Madde ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından meclis üyelerinin oylarıyla maddenin bütçe komisyonuna havale edilmesine karar verildi.

Yapılan görüşmelerin ardından Il Genel Meclisi’nin Mart ayı üçüncü birleşimi son buldu.