"Yıldırım" Kırklarelispor'a çarpıldı

'Yıldırım' Kırklarelispor'a çarpıldı

HAKEMLER : Barış Turhan  Raif Bıyıktaş  Okan Kurt

KIRKLARELISPOR ŞAMPIYON KADROSU:  Vahap **** Çağatay*****  Hakan***** Tayfun***** Gökmen ***** Erman****  (Ogün***) Eray*****  Behçet***** Ceyhun*** (Onur Anıl***)  Caner*****  Küllü Kadir***** (Samet***)

KIRKLARELISPOR'UN GOLLERI :  Caner Dk 21 ve 79, Küllü Kadir Dk 39

TEKNIK DIREKTÖR : Bilgin Erdem

Play-of  final maçında  Yıldırımspor'u  Caner 2 ve  Küllü Kadir'in golleriyle yenen Kırklarelispor 2008-2009 futbol sezonu Amatör Süper Futbol liginde play-off gurubu Şampiyonu olarak Kırklareli'ni temsilen üçüncü lig terfi maçlarına gitmeye hak kazandı.

 

Kırklarelispor final maçı öncesi altı  otobüs ve yüzelli  civarında otomobille klasik konvoyuna çıktı.  Konvoyun Şehir turu Vilayet meydanında son buldu. Yönetim Kurulu üyeleri, futbolcular ve taraftar Atatürk heykeli önünde kenetlendi ve Şampiyonluk sözü verdi. Yer yeşil, gök beyaz sesleri ile inledi. Konvoydaki arabaların tamamı Yeşil beyaz balonlarla gelin gibi sülenmişti. Vatandaş konvoyun geçişini heyecanla izledi ve konvoya alkışlarıyla destek verdi. Bir hafta önce Babaeski stadında deprem yaratan Kırklarelispor taraftarı, bu defa daha kalabalık bir taraftar gurubuyla stada ayak bastı. KIrklarelispor Yönetim Kurulu tam kadro tribündeydi.

Başkan Volkan Can Kırklarelispor taraftarının açık tribüne verilmesine tepki gösterdi. Emniyet yetkilileri ile uzun süre tartışan Başkan Can yetkilileri ikna edemedi. Saha zeminine uzak olan tribinü hınca hınç dolduran taraftar oradan da Babaeski stadını inletti.  Iki takımın taraftarı da tribünlerden birbirlerine yaptıkları göndermeler zaman zaman gerginlik yaratsa da herhangi bir olaya sebep olmadı. Ancak olaylar  saha içinde gerçekleşti Yıldırımspor'lu futbolcunun Kırklarelispor'lu Tayfun'a kasti olarak attığı tekmeden sonra Hakem  Barış Turhan 74 dakika da  bu futbolcuyu kırmızı kartla oyun harici bıraktı. 86 dakikada Yıldırımspor'lu futbolcular Küllü Kadir'i tekmeledi bir futbolcu da üzerine yürüyerek yumruklarını savurdu Hakem Barış Turhan Kırmızı kartını ikinci kez kullandı. Hakem Turhan 88. dakikada da kulübede oturup sürekli küfür eden yedek futbolcuya da önce sarı, sonra kırmızı kart gösterdi.

Başlama vuruşuyla birlikte erken gol bulma isteği içindeki Kırklarelispor Yıldırımspor kalesini abluka altına aldı. Ilk  yirmi dakika da Kırklarelispor sayısız gol pozisyonu bulurken, bu dakikaya kadar Yıldırımspor Kırklarelispor kalesinde cılız bir atakla tek pozisyon buldu. Eski Kırklarelispor futbolcusu ve eski antrenörü  Fuat Durdabak " Benim tahminime göre bu maçı 3-0 Kırklarelispor kazanır, goller de Küllü ve Caner'den gelir ama Kırklarelispor golü atmakta gecikti"  diye bir kehanette bulundu. Bu kehanetten bir dakika sonra,  21. dakika da  Kırklarelispor'un golü geldi. Küllü Kadir'in ara pasında pozisyonu iyi takip eden Golcü Caner mükemmel bir vuruşla Kırklarelispor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra Kırklarelispor  ard arda bulduğu pozisyonları gole çeviremedi ve aradığı ikinci golü bulamadı. 30. dakikada Yıldırımspor'un  karşı karşı  ya kaldığı pozisyonda kaleci Vahap gole izin vermedi. Bu pozisyon Yıldırımspor'un ikinci pozisyonuydu. Dakiakalar 37'yi gösterirken açık bir ofasayt pozisyonunda yan hakemin oyunu devam ettirmesiyle Yıldırımspor eşitliği sağlayan golü buldu. 1-1. Golden üç dakika sonra, 39. dakikada  sahneye  Küllü çıktı. Caner'in sağdan defansın arkasına indirdiği topu alan Küllü Kadir çaprazdan çok sert vurdu top 90 tabir edilen yere gitti ve  oyun üstünlüğünü yakalayan Kırklarelispor yeniden skor üstünlüğünü de  yakaladı. 2-1. Ilk yarı bu skorla sona erdi.

Ikinci yarıya daha istekli başlayan taraf Yıldırımspor'du. Uzun toplarla gol aradı ama bu ataklara Kırklarelispor'da karşılık verip Yıldırımspor'a kendi yarı alanında basmaya başlayınca Yıldırıspor'un gol umutlarını da iyice azalttı. 79. dakikada takımın virtiözü Küllü Kadir topu soldan aldı diriplink halindeyken Hakan dıştan kaçtı Küllü topu Hakan'la buluşturdu, Hakan ceza alanı içine mükemmel kesti oyuna ikinci yarının sonlarında dahil olan Onur Anıl'a gelen topu Onur  Caner'e indirdi Bay gol Caner vurdu ve maçın skorunu ilan eden golü filelerle buluşturdu.

3-1  Bu dakikadan sonra maçtan umudunu kesen Yıldırımspor'lu futbolcular Kırklarelispor'lu futbolculara sürekli sertliklerde bulundular, maçın hakemi  Barış Turhan   Yıldırımspor'lu iki oyuncuya  kırmızı kart göstererek oyun harici bıraktı. Tribünlerde sürekli Kırklarelispor aleyhinde bol küfürlü sloganlar attılar. Kalan dakikalarda KIrklarelispor girdiği pozisyonları gole çeviremdi ve maç KIrklarelispor'un galibiyetiyle 3-1 sona erdi.

Kısa sürede toparlanıp süper ligte kupayı kaldıran Kırklarelispor'da Iki hafta önce Yönetime gelen  Başkan Volkan Can ve Yönetim Kurulu üyelerinin payı büyüktü. Yönetim, futbolcu ve taraftarın kenetlenmesini sağlayarak eski Kırklarelispor ruhunu da geri döndürdü.

Maçın hiç dile getirilmeyen gerçek kahramanı ise Teknik direktör Bilgin Erdem'di. Bilgin hoca futbolcularını gerek maçlar öncesi, gerekse maç sırasında öyle bir motive etti ki taraftarı da bizi de gurup maçları öncesi fazlasıyla umutlandırdı.

 Bilgin Erdem antrenörlük kariyerinde başarısızlığı kabul etmeyen  daima  başarıya kilitlenen bir yapıya sahip. Babaeskispor'uda iki yıl  şampiyon yapan Erdem Şampiyonluklarına Kırklarelispor'u da ekledi. Bilgin hocayı, futbolcularını ve Kırklarelispor yönetimini tebrik ediyor, guruplar da başarılar diliyoruz. Allah yolunuzu  açık etsin.

Maçtan sonra  Babaeski stadında Kırklarelispor'lu futbolcular, yönetim ve taraftar sevgi yumağı oluşturdu.  Taraftar uzun süre Şampiyonluğu kutladı. Şampiyon Kırklarelispor'a Şampiyonluk kupası ASKF Başkan Hasan Başdemir tarafından veridi.  Başarısından dolayı Kırklarelispor'u kutlayan Hasan Başdemir. " Şampiyon olup Kupayı kazandınız, tebrik eder, gurup maçlarında da başarılar dilerim. Ancak guruplarda başarılı olamazsanız bu kupanın bir anlamı olmaz" dedi.

Karşılaşmayı, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş, Lüleburgaz Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Tuncay Akgöl, Babaeski Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Beyazıt Örgel, Il Futbol Temsilcisi Cafer Yüce, Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Hasan Başdemir, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yamak, Kırklarelispor Kulüp Başkanı Volkan Can, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Topuz , Faruk Ceylan, Olcay Sungur, Ahmet Yalçınöz, , Recai Yalçınkaya, Bahadır Sucuoğlu ve Caner Sungur izlediler.