Yıldız Dağları'daki mağara popilasyonu NG Dergisi'nde yer aldı

Yıldız Dağları'daki mağara popilasyonu NG Dergisi'nde yer aldı

Ilimiz sınırları içerisinde yer alan Yıldız(Istranca) Dağları, Türkiye’nin ve dünyanın en çok bilinen ve okunan aylık coğrafya ve belgesel dergilerinden National Geographic(NG) Türkiye’nin Temmuz 2009 sayısında yer aldı. Yıldız Dağları’ndaki Boğaziçi Uluslararası Mağara Araştırma Derneği(BUMAD) tarafından mağaralarımızdaki yaptığı araştırmalarda 3 yeni omurgasız canlı keşfi nedeni ile dergini “Yaban Hayatı” sayfasında yer alan foto haberde, mağaralarımızdaki biyolojik çeşitliliğe dikkat çekiliyor.
Derginin 42. sayfasında yer alan haberde Aralık 2008 tarihinden Kırklareli’deki 29 orman yerleşimide devam eden Yıldız Dağları Biyosfer Projesi’nden de bahsediliyor. Proje kapsamında biyosfer rezervi ilan edilmesi istenen yerlerinde haritada işaretlendiği haberde, projenin BUMAD ekibine somut yardım ve desteklerde bulunduğunun da altı çiziliyor.
Haberde ayrıca, Yıldız Dağları’ndaki 25 mağarada yapılan araştırmalarda 3 omurgasız yeni türün yanı sıra 9 türden 30 Bin yarasının da bulunduğu belirtiliyor. National Geographic Türkiye Dergisi’nde yer alan haber ile ilimiz sınırları içerisindeki Yıldız(Istranca)Dağları’nda yer alan mağaraların tanıtımı da yapılmış oldu.