Yıldız Dağları projesi ile sınırlar kalkıyor

Yıldız Dağları projesi ile sınırlar kalkıyor

Kırklareli Merkez ilçeye bağlı 4, Demirköy ilçesine bağlı 15, Vize ve Pınarhisar ilçelerine bağlı 3’er köy ile Kırklareli sınırları içindeki Kıyıköy, Yenice, Iğneada ve Demirköy belediye merkezlerinde uygulanacak olan Çevre ve Orman Bakanlığı kayıtlarında “Yıldız Dağları’nda Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi” adıyla geçen, yüzde 25’ini Türkiye'nin koyacağı 2,050 milyon euroluk bütçesi bulunan,  Yıldız Dağları ve çevresindeki yerleşimleri kalkındırmak amacıyla 2008’in Aralık ayında fiilen başlayan Yıldız Dağları Biyosfer Projesi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.         

Proje kapsamında; Çevre ve Orman Il Müdürü Osman Çakmak, kamu-kurum kurulu, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve köy halkının da katılımıyla Bulgaristandaki, sınır köylerine bir gezi düzenleneceğini belirtti.

Yarın yola çıkan kafile, bu ziyaretlerin ardından Cuma günü tekrar ülkemize dönecek.

Ziyaretlerde doğayı sürdürülebilir şekilde kullanarak gelirlerini nasıl daha fazla artırabileceklerine ilişkin görüş ve öneriler paylaşılacak. Yine o köyde yaşayanların Yıldız dağlarına, hayatlarına, değerlerine ve geleceğe ilişkin beklentilerine ilişkin bakışları ele alınacak.