Yıllardır ihtiyaç duydukları sağlık ocağına kavuşacaklar

Kırklareli merkez ilçe Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşamakta olan yaklaşık 4 bin 500 kişiye hizmet verecek olan Sağlık Ocağı'nın yapılacağı alanda hafriyat çalışmaları başlatıldı.

Kırklareli merkez ilçede Kofçaz Yolu üzerinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi sakinleri uzun yıllardan beridir ihtiyacını duydukları Sağlık Ocağı’na kavuşacak. Bunun için Sağlık Ocağı’nın yapılacağı alanda hafriyat çalışmaları başlatıldı. Kırklareli Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmaları yerinde takip eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemal Çetin şunları kaydetti:
“Mahallemde yaşamakta olan 4 bin 500’e yakın sakinimize hizmet verecek olan sağlık Ocağımızın yapımı için çalışmaları başlattık. Yaklaşık 5 yıldan beridir buranın ihtiyacı olan bu Sağlık Ocüağı’nın yapılması için müracaatlarda bulunduk. Bu kapsamda Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu’nun yanındaki 470 m2’lik arsayı Muhtarlık olarak satın aldık. Daha sonra Kırklareli Belediyesi tarafından Tapusu Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi.
Yaptığımız bu girişimler nihayet sonuç verdi. 400 m2’lik alanda 270 m2 kapalı alanda 2 katlı olarak yapacağımız Sağlık Ocağı’nın temel atma işlemleri önümüzdeki günlerde yapılacak. İzinler alınıp Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde Projeler çıktıktan sonra bugünde burada Kırklareli Belediyesi Ekipleri tarafından hafriyat çalışmasını yapıyoruz.
Mahalle sakinlerimizin en önemli ihtiyacı olan sağlık ihtiyacına cevap verecek olan Sağlık Ocağımızın maliyeti yaklaşık olarak 350 bin TL. Bunun 100 bin TL’lik kısmı emekli Mehmet Genç isimli yardımsever vatandaşımız tarafından karşılanacak. Buraya kendisinin ismini verebilmek içinde yasal prosedürleri halletmeye çalışıyoruz. Ayrıca gerekli izinleri aldık. Vatandaşlarımızda buranın yapımı için bizlere bağışta bulunabilecekler.
Bu Sağlık Ocağı’nın mahallemize kazandırılmasında büyük emekleri geçen başta Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a, Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Bilgin’e, Yardımsever vatandaşımız Mehmet Genç’e ve tüm emeği geçenlere mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum.”
Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten mahalle sakinleri de şunları kaydettiler:
“Mahallemizin sağlık açısından en önemli ihtiyacı olan Sağlık Ocağı’nın yapımına başlanması bizleri çok memnun etti. Muhtarımızın buraya bu hizmetin kazandırılmasında çok büyük emekleri geçti. Yaklaşık 5 yıldan beridir bu iş için bürokrasi içerisinde koşturuyor. Mahalle sakinleri olarak tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” (s)