Yoğun gündemli Ağustos toplantılarının sonuncusu bugün yapılacak

Yoğun gündemli Ağustos toplantılarının sonuncusu bugün yapılacak

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı dördüncü birleşimi dün Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı salonunda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündemin üçüncü maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 05/06/2009 tarih ve 90 sayılı kararına istinaden, Istanbul ilinde bulunan ve Vilayetler Hizmet Götürme Birliği’ne kiraya verilen öğrenci yurdu binası hakkında özel inceleme komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Meclis üyesi Aydın Karakoç tarafından okunan rapor sonrasında maddenin Milli Eğitim Komisyonuna havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Özel Idaresi’nin 05/08/2009 tarih ve 9638 sayılı ilimiz Babaeski Ilçesi Pancarköy Köyü Babakasırtı mevkiinde, 5 pafta, 2385 parsel no’lu 25000.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Öznur Akaryakıt Tic. Ltd. Şti. tarafından “Akaryakıt Istasyonu” tesisi kurulmak amacıyla hazırlanan imar planlarının onaylanması teklifi görüşüldü. Madde ile ilgili olarak yapılan görüşmeler ve açıklamalar sonrasında beşinci maddenin Imar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra ise gündemin beşinci maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 03/06/2009 tarih ve 82 sayılı kararına istinaden, ilimiz Babaeski Ilçesi Taşağıl Köyü, Babaeski yolu meckiinde, 1998 parsel numaralı 139174.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Kırklareli Il Idare Kurulu’nun 28/01/1998 tarih ve 80 sayılı kararı ile onaylı imar planının E18-d-23-d-3-b paftasında sanayi alanı olarak belirilen alanın 45000.00 metrekarelik kısmında, Fersah Tekstil Gıda San. ve Tic. A.Ş. tarafından “Süt ve besi hayvancılığı” tesisi kurulması amacı ile hazırlanan değişiklik imar planlarının onaylanması hususunda “Imar ve bayındırlık komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Aydın Karakoç tarafından okunan komisyon raporu sonrasında söz alarak konuşan meclis üyesi Nail Özden “Ben bu komisyonunun üyesiyim. Bu yerde yaptığımız incelemelerde bu yerde sanayi tesisi olduğu, arka kısmında ise hayvancılık besi tesisi olduğunu gördük.Fakat buraya ÇET raporu alınması şart. Bu yerin en önemli eksiği ÇET raporunun olmamasıdır.” dedi. Madde ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından eksik dosyanın tamamlandıktan sonra yeniden meclis gündemine getirilmesine oy birliğiyle karar verildi. Gündemin beşinci maddesinin görüşülmesinin ardından ise altıncı madde olan Il Genel Meclisi’nin 05/06/2009 tarih ve 86 syaılı kararına istinaden, ilimiz Babaeski Ilçesi Osmaniye Köyğnde tapuda 786.792 ve 805 parsel no’lu köy yerleşik alanı içerisindeki mera vasıflı taşınmazlar üzerinde köy gelişme alanına ait imar planlarının onaylanması hususunda “Imar ve bayındırlık komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Altıncı madde ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından madde meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Altıncı maddenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından gündemin yedinci maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 05/06/2009 tarih ve 91 sayılı kararına istinaden, Kırklar Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş tarafından, ilimiz merkez ilçe Asılbeyli Köyü Kavaklıkırı mevkiinde 26 parsel numaralı 61839.60 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, yapılacak olan eğitim tesisi için onaylanmış imar planında, emsal hesaplamalarında esas alınmak üzere plan revizesi yapılması hususunda “Imar ve bayındırlık komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Madde ile ilgili olarak meclis üyesi Selahattin Birkaya “Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor çok ayrıntılı olmuş. Raporu hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra ise Yurdaer Ulus söz alarak “Malum yoğun bir gündem oranı yaşıyoruz. Bu yüzden konu ile ilgili olarak kısa bir konuşma yapacağım. Burası kamu yararına yapılacak bir yer. Burada taşınmaz için 5 bin metrekara alan veriliyor. Eğer burası için 30 bin metrekare alan verilise burada 1000-1500 kişi kalacak. Burası kamu yarına yapılacak bir yer. Bunun için vicdanımızı elimize koyalım. Bu konuda örnek olabiliriz. Sizlerden isteğim bunu tekrar gözden geçirelim. Bu yer 2000-3000 öğrenciyi kapsayacaksa eğitim adına birşeyler yapılacaksa bu konuda bir söz söylemek istiyorum. Geçen günkü toplantımızda CHP grup başkanımız Hasan Dağ bir madde ile ilgili olarak eğer ben karşı çıkmazsam veya konunun arkasında olmazsam sorumlusunun ben olacağımı söylemişti. Şimdi bende kendisine söylüyorum. Yıllar sonra kara geçmez eğitim ile ilgili bir yer açılmazsa 2000-3000 öğrencinin buraya gelmesine sebep olacak bir karara imza atılırsa bununda sorumlusu Hasan Dağ ve grubudur.” dedi.

Yurdaer Ulus’un konu ile igili düşüncelerini belirtmesinin ardından söz alan meclis üyesi Hasan Dağ “Sayın arkadaşımız Yurdaer Ulus’un dediği gibi biz eğitime karşı değiliz. Bizim yer ile ilgili şüphemiz var. Burası Kırklareli’nin en verimli toprakları. Bizim böyle verimli tarım alanını vermemiz demek, geleceğimizi yok etmemiz demektir.

Başka arazilerimiz var onlar ile bu yeri takas yapalım 30 bin metrekare değil, 60 bin metrekaresi kullanılsın. Bu işin vebalini üzerime ben alıyorum, sayın Yurdaer Ulus arkadaşım. Bu yerin bu şekilde verilmesine karşıyım.” dedi. Hasan Dağ’ın konuşması sonrasında yeniden söz alan Yurdaer Ulus “Değerli arkadaşlar biz burada biriz. Partisel rozetlerimizi çıkarıp buraya geldik ve görev yapıyoruz. Ben görüşlerimizi, fikirlerimi anlattım. Gelin bunu bir daha değerlendirelim.” dedi.

Yurdaer Ulus’un konuşmasının ardından madde oylamaya sunularak maddenin olduğu gibi kalmasına 17-6 oy çoğunluğuyla karar verildi. Gündemin yedinci maddesinin görüşülmesinin ardından ise sekizinci madde olan Il Özel Idaresi’nin 04/08/2009 tarih ve 3617 sayılı, ilimiz Lüleburgaz ilçesi Yeni Mahalle Fatih Caddesi mevkiinde bulunan 326 ada no’lu Maliye Hazinesi adına kayıtlu, 2500 metrekare yüzölçümlü “arsa” vasıflı ve üzerinde Halk Eğitim Merkezi salonu bulunan taşınmaz ile 326 ada, 1 parsel no’lu, Il Özel Idaresi adına kayıtlı 7600 metrekare yüzölçümlü “bahçeli kargir okul binası ve kargir trafo” vasıflı üzerinde Atatürk Ilköğretim Okulu bulunan taşınmazların cins tashihi ve yapı kullanmaz izin belgelerinin alınabilmesi için tevhit edilerek 3 kısma itiraz edilmesi için Lüleburgaz Ilçe Milli Eğitim Müdürülüğü’ne muvafakat verilmesi talebi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin doukuzuncu maddesi olan Il Özel Idaresinin 30/06/2009 tarih ve 1260 sayılı, ilimiz Babaeski ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Suyolu Sokakta bulunan tapuda 59 pafta, 26 ada, 51 parsel 1.099 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Babaeski Belediye Başkanlığı tüzel kişiliği adına bedel karşılığında yada bedelsiz olarak tahsis edilmesi teklifi görüşülerek Imar ve Bayındırlık Komisyonuna sevkine karar verildi. Gündemin onuncu maddesinde yer alan Il Özel Idaresi’nin 21/07/2009 tarih ve 3394 sayılı, idaremiz hizmet alanında bulunan Dy.Ilt-Değirmencik Köy yolunda hizmet alanını belirleyen envanter değişikliğinin yapılması teklifi görüşülerek yine Imar ve Bayındırlık komisyonuna sevkine karar verildi.

Son olarak ise gündemin on birinci maddesi olan Il Özel Il Özel Idaresi’nin 21/07/2009 tarih ve 3639 sayılı, idaremiz hizmet alanında bulunan Vize Ilçesi 13 K.K. No’lu DY.Ilt.-Düzova Köy yolunda Vize Belediyesi Uygulama Imar Planı içersinde kalan kısmı ile ilgili olarak envanter değişikliğinin yapılması teklifi görüşülerek komisyona sevki oy birliğiyle kabul edildi. Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı dördüncü birleşimi on birinci maddeniz görüşülmesiyle son bulurken, Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı beşinci ve son birleşimi bugün saat 10.30’da yapılacak.