YÖK, Üniversitemiz bünyesinde yeni bölüm ve programlar açılmasını onayladı

YÖK, Üniversitemiz bünyesinde yeni bölüm ve programlar açılmasını onayladı

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı duyuruda; Üniversitemiz bünyesinde yeni programlar açılmasının ve bu programlara öğrenci alınmasının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onayladığını kaydetti. Böylece Fakültelerimize yeni bölümler eklenerek, Üniversitemizin gelişmesinde önemli bir dönemece girildi.

Buna göre Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nün, fakülteleri bünyesinde belirtilen bölümlerin karşılarında gösterilen sayıda öğrenci alınması Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından uygun görüldü;

FEN-EDEBIYAT FAKÜLTESI; Tarih Bölümü: 50 Kontenjan, Felsefe Bölümü: 50 Kontenjan.                    

IKTISADI VE IDARI BILIMLER FAKÜLTESI; İktisat Bölümü: 50 Kontenjan, İşletme Bölümü: 50 kontenjan.

Yine Üniversitemiz Rektörlüğü'nün, Meslek Yüksekokulları bünyesinde programlar açılması, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklifleri, Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelendi. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 15.04.2009 tarihli kararı dikkate alınarak meslek yüksekokulları bünyesinde belirtilen bölüm ve programların açılması ve karşılarında gösterilen sayıda öğrenci alınması Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından uygun görüldü;

TEKNIK BILIMLER MESLEK YÜKSEKOKULU; 541.Gıda İşletme Bölümü-Gıda Teknolojisi Programı (I.Ö): 100 Kontenjan, 582.İnşaat Bölümü- İnşaat Teknolojisi Programı (I.Ö): 80 Kontenjan, 481. Bilgisayar Teknolojileri Bölümü-Bilgisayar Programcılığı Programı: 50 Kontenjan, 523.Elektronik ve Otomasyon Bölümü-Elektronik Teknolojisi Programı: 50 Kontenjan, 542.Tekstil, Giyim, ayakkabı ve Deri Bölümü-Tekstil Teknolojisi Programı (Haz.Giy): 40 Kontenjan.

SOSYAL BILIMLER MESLEK YÜKSEKOKULU; 342.Pazarlama ve dış Ticaret Bölümü-Dış Ticaret Programı: 60 Kontenjan, Dış Ticaret Programı (I.Ö): 60 Kontenjan, 343.Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü-Maliye Programı (I.Ö): 60 Kontenjan.

SAĞLIK HIZMETLERI MESLEK YÜKSEKOKULU; 723. Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri-Yaşlı Bakımı Programı; 25 Kontenjan, Yaşlı Bakımı Programı (I.Ö): 25 Kontenjan, 725. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü-Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı: 25 Kontenjan, Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı (I.Ö): 25 Kontenjan.

BABAESKI MESLEK YÜKSEKOKULU; 342.Pazarlama ve dış Ticaret Bölümü-Dış Ticaret Programı: 60 Kontenjan, Dış Ticaret Programı (I.Ö): 60 Kontenjan, 343.Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü-Bankacılık ve Sigortacılık Programı (I.Ö): 100 Kontenjan.

VIZE MESLEK YÜKSEKOKULU; 342.Pazarlama ve dış Ticaret Bölümü-Pazarlama Programı (I.Ö): 60 Kontenjan, 343.Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü-Bankacılık ve Sigortacılık Programı: 60 Kontenjan, 344.Muhasebe ve Vergi Bölümü-Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları Programı (I.Ö): 40 Kontenjan.

PINARHISAR MESLEK YÜKSEKOKULU; 482.Bilgisayar Kullanımı Bölümü-Bilgi Yönetimi Programı: 30 Kontenjan, 811.Otel, Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü-Ikram Hizmetleri Programı: 30 Kontenjan, 812.Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü-Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı: 30 Kontenjan.

Ayrıca Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü bünyesinde Çocuk Gelişimi Programı ile Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümünde Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik , Sağlık Kurumları Işletmeciliği ile Tıbbi Tanıtım ve Sekreterlik programlarının açılması YÖK tarafından uygun görüldü.