Yoksullara mikro kredi verilmesi İl Genel Meclisi'nde görüşüldü

Yoksullara mikro kredi verilmesi İl Genel Meclisi'nde görüşüldü

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları Cuma günü yapılan beşinci birleşim ile son buldu. Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı salonunda saat 10.30’da gerçekleşen beşinci birleşim yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Daha sonra ise gündemin üçüncü maddesi olan İl Genel Meclisi’nin 03/06/2009 tarih ve 77 sayılı kararına istinaden, İl Özel İdaresi’nin görev ve yetkileri arasında yer alan, yoksullara mikro kredisi verilmesi hususunda “Plan ve Bütçe Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Meclis üyesi Hasan Dağ tarafından okunan plan ve bütçe raporu sonrasında söz alarak konuşan meclis üyesi Metin Güvenç “Plan ve bütçe komisyonundaki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ben birkaç konunun burda uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Kredi vereceğimiz kişilerin özellikleri yok. Biz neye göre ve kime kredi vereceğiz. Kredi verecek komisyon kimlerden oluşacak.” dedi.  

Metin Güvenç’in konuşmasının ardından konuşan meclis üyesi Hasan Dağ “Metin arkadaşıma bende katılıyorum. Ben taslağın komisyon raporuyla birlikte oylanarak kabul edilmesinden yanayım.” dedi.

Daha sonra ise söz alarak konuşan meclis üyesi Selahattin Birkaya “Burada kredi verilirken sınırlama var mı? kaç kişiye verilecek. Kredi alacak olan kişileri kim seçecek bunlar nasıl belirlenecek. Kişinin aldığı kredi ne kadarsa o ipotek altında olsun, böylece o kişi aldığı paradan sorumlu olur.” dedi. Birkaya’nın konuşmasının ardından Hasan Dağ yeniden söz alarak “Selahattin beyin söylediği doğrudur. Biz minimum 1500, maksimum ise 2500 tl koyduk. Bu konuda başarılı olursak, bu iş ilerleyen yıllarda çok faydalı olacaktır.” dedi. Hasan Dağ’ın konuşmasının ardından madde meclis üyelerinin oylarına sunularak kabul edildi. Daha sonra ise gündemin dördüncü olan Il Genel Meclisi’nin 05/05/2009 tarih ve 61 sayılı kararına istinaden, komisyonlara havale edilen 2010 yılı yatırım programı ile ilgili hazırlanan raporlar görüşüldü. Gündemin dördüncü maddesi meclis üyelerinin oylarıyla Eylül ayı birleşiminde görüşülmesine karar verildi.

 Toplantıda son olarak ise gündemin beşinci maddesi olan dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde bir kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Yurdaer Ulus “Geçen yıl Tarım Komisyonu tarafından yapılan organik bal projesi vardı. Bu projenin ilk mahsulünü bu yıl aldık. Meclisimizde alınan kararlar doğrultusunda bu ve bu tür projelerimizn gerçekleşmesi faydalı olacaktır. Bu tür projelerin halkımız adına bereketli olacağını düşünüyoruz.” dedi. Yurdaer Ulus bu konuşması sonrasında Kırklareli’nde Serhat Gürsu isminde bir vatandaşın kanser hastalığı ile mücadele ettiğini yaşaması için 50 bin Tl’ye ihtiyaç olduğunu dile getirerek ilk adımın Kırklareli Il Genel Meclisi tarafından atılması gerektiğini söyledi. Daha sonra ise kanser hastası Serhat Gürsu için Il Genel Meclisi üyelerinden 50’şer Tl para Serhat Gürsu’nun hesabına yatırılmak için toplandı. Dilek ve temenniler bölümünde yapılan görüşmelerin görüşmelerin ardından gündemin beşinci maddesinde gelecek toplantı tarihinin 1 Eylül Salı günü yapılmasına meclis üyeleri tarafından karar verildi.