Yolcu taşıma yetki belgesi 01.01.2010'dan itibaren yerini, yeni uygulamaya bırakıyor

Yolcu taşıma yetki belgesi 01.01.2010'dan itibaren yerini, yeni uygulamaya bırakıyor

Ulaştırma Bakanlığı tarafından ve taşıma mesafesine bakılmaksızın il sınırları içerisinde yapılan yolcu taşımaları ile 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası yolcu taşımaları düzenleyen Y türü yetki belgesi alınması konusunda önemli bir gelişme gündeme geldi. Bu kapsamda yeni yıl itibariyle Y türü yetki belgesi, yerini D4 adlı bir belgeye bırakacak. Hatırlayacağınız gibi, tartışmalara yol açan bu belge ile ilgili olarak, birçok haberi gazetemiz sütunlarından, sizlere duyurmuştuk. Kırklareli ve Merkez köyleri arasında ulaşım yapan araç sürücülerine kesilen cezalar, Kırklareli halkının çeşitli yorumlarına neden olmuştu.

Y türü yetki belgesi alınmasında son olarak 31 Aralık 2010 tarihine kadar, edinme şartı getirilmişti. Ancak Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Y türü yetki belgesinin yerini, D4 belgesine bıraktığını, söz konusu belgenin de Bakanlık tarafından verildiğini duyurdu. Açıklamada şu bilgiler verildi;

“Yayınlanan genelge uyarınca merkez adresi köy veya belde olmak şartıyla köyden veya beldeden köye belde ya da ilçe veya il merkezine ya da bunların aksi istikamette yapılacak yolcu taşımaları için gerekli olan Y türü (güzergah izin belgesi) yetki belgesi aranmaması şartı 31 Aralık 2010 tarihine kadar uzatılmıştı.          

Ancak yeni yıl itibariyle Y türü yetki belgesi yerine D4 adlı bir belgeye bırakacak bu belgede Bakanlık tarafından verilecektir.

Çeşitli nedenler dolayısıyla (Y) türü yetki belgesi alamamış yolcu nakliyeci esnafımızın yeni yıl gelmeden belgelerini almaları menfaatleri icabıdır.

(Y) türü yetki belgelerini almamış olan şoför esnafımızın evraklarını tamamlayıp bir an önce Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne başvurması kendilerinin lehine olacaktır.”