Yolun Aydın'lık olsun Vali Coş

Valiler Kararnamesi ile Kırklareli Valiliği'nden Aydın Valiliği'ne atanan Vali Hüseyin Avni Coş Kırklareli'nden ayrıldı.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kırklareli Valiliği’nden Aydın Valiliği’ne atanan Vali Hüseyin Avni Coş Kırklareli Valiliği önünde düzenlenen bir törenin ardından Kırklareli’ye veda etti. Törene Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, İlçe Kaymakamları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Vali Coş dün Vali Konağından Eşi Aylin Coş ve kızları Nihal ve Funda Coş ile birlikte Kırklarelililerle tek tek helalaşarak Kırklareli Valiliği önüne geldi. Valilik binası önünde bekleyen yüzlerce vatandaşla da tek tek helalaşan Vali Coş ve Eşi Aylin Coş’un hüzünlü olduğu gözlendi. Törende küçük bir kız çocuğunun Vali Coş’a çiçek takdim ederek “Sizi asla unutmayacağız Sayın Valim” demesi törene damga vuran an oldu.
Kırklareli Valiliğine atandığı günden ayrıldığı güne kadar yoğun bir tempo içerisinde çalışan Vali Coş, Kırklareli’ne Kırklareli Üniversitesi’ni, Trakya’da bir eşi olmayan 8 bin metrekare kapalı alana sahip öğrenci yurdunu, Babaeski Edirne arası, Kırklareli-Çorlu arası, Kırklareli-Dereköy Sınır Kapısı arası duble yolların yapılmasında büyük emeği geçen bir Vali olmasının yanı sıra Kırklareli halkıyla da devamlı iç içe olan bir Vali olarak Kırklareli’nde her daim anılacak.
Diğer yandan Artvin Valiliğinden Kırklareli Valiliğine atanan Vali Cengiz Aydoğdu’nun ise Kırklareli’nde ne zaman göreve başlayacağı konusunda kesin bir bilgi edinilemedi. (yy)