"Yunanistan, Batı Trakya Türk azınlığı haklarını tüm bireylere uygulamalı"

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ferruh Özkan, ''Yaşadığımız sıkıntıları çözmek için çalışmalarımızı Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda sürdürüyoruz'' dedi.

    Ferruh Özkan,  derneğin 3 Mayısta yapılan 51. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa seçildiğini, 2 gün sonra da görevi eski başkan Erol Kaşifoğlu'dan teslim aldığını söyledi.
     Özkan, Yunanistan'ın Batı Trakya Türk azınlığının Lozan sözleşmesi ile kazandığı hakları, insan hakları bildirileri ve diğer uluslararası sözleşmelerden doğan haklarını hiçbir ayrıcalık gözetmeden tüm bireylere uygulaması gerektiğini belirtti.
     AB üyesi Yunanistan'ın bu konuda üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:
     ''Bizler sadece Türkiye'deki teşkilatlarımızla değil, aynı zamanda Avrupa'daki teşkilatlarımızla birlik ve beraberlik içinde, yaşadığımız sıkıntıları çözmek için çalışmalarımızı Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda sürdürüyoruz. Derneğimizi çok ciddi şekilde güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu başarıyı yakaladıktan sonra çok iyi hizmetler vereceğimize inanıyorum.''
     Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde de yeni bir ivme yakalayacaklarını söyleyen Özkan, iki ulusun barış ve dostluk içinde yaşamasını istediklerini kaydetti. aa