Yunanistan'da kuşak sınavlarında Edirneli bir Türk hoca

Türk ve Edirne Taekwandosuna büyük emek vermiş antrenörlerden birisi olan Metin Eşme, Yunanistan Taekwando Federasyonu tarafından kuşak sınavları için Yunanistan'a davet edildi.


HABER MERKEZİ
Yunanistan TAEKWONDO Federasyonu, Kuzey Yunanistan’da ki şehirlerde yapılan renkli kuşak terfi sınavlarına Türk Ümit Milli Takım antrenörü ve Edirne Taekwondo sunun duayen ismi Metin EŞME hocayı komisyon üyesi olarak davet etti. Bu daveti kabul eden EŞME iki gün boyunca Yunanistan’daydı.
19-20 Aralık tarihlerinde Yunanistan’ın ORESTIADA, SUFLİ, DIDIMOTIHO ve ALEKSANDROPOLİ şehirlerinde yapılan kuşak terfi sınavlarına katılan Metin EŞME basına yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Spor adamlarının önemli sorumluluklarından biride, her fırsatta Ülkelerinin tanıtımına katkıda bulunmak ve kültür elçiliği yapmaktır. Bende bu sorumluluğumu yerine getirerek Ülkemi ve insanımı en iyi şekilde tanıtmak için elime geçen her fırsatı değerlendiriyorum. Yunanistan’da kurduğumuz dostluk köprüleri yıllarla beraber daha kalıcı hale gelmeye başladı. Türk Taekwondo sunun dünya çapındaki başarıları Yunan Taekwondo camiasınca da yakından bilindiği için bu konudaki birikimimizden yararlanmak istiyorlar. Ortak yaptığımız çalışmalar hem bizim, hem de onlar için çok yararlı oluyor. Ayrıca iki ülke sporcuları birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduğu için, yıllarca siyasetçiler yüzünden gerilen iki ülke insanı arasındaki gerilimi bu sayede ortadan kaldırıyoruz. Kuşak terfi sınavları için bulunduğum iki gün boyunca Yunanistan’da çok sıcak ve yakın bir ilgiyle karşılandım. Bu temaslarımız karşılıklı olarak önümüzdeki günlerde de sürecek.” dedi.(dy)