Yunanistan'da "Türk'ün oyu Türk'e" daveti

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Ferruh Özkan, Yunanistan'da 4 Ekim'de yapılacak milletvekili seçimlerinde Batı Trakya'da oy kullanacak, Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan tüm soydaşları oy kullanmaya davet etti ve ''Türk'ün oyu Türk'e'' dedi.


Özkan, yaptığı açıklamada, Yunanistan'da iktidarda bulunan Kostas Karamanlis hükümetinin soydaşların sorunları karşısında sadece ipe un sererek vakit geçirdiğini ve beklentilerine cevap veremediğini iddia etti.
Batı Trakya'da yaşayan soydaşların mevcut milletvekilleri Gümülcine'den Ahmet Hacıosman ile İskeçe'den Çetin Mandacı'yı destekleme yönünde kararlı olduklarına işaret eden Özkan, şunları kaydetti:
''Toplumumuz bu seçimlerde de, artarak devam edecek oylarıyla yine birinci sıralarda yer alan iki milletvekilimizi parlamentoya göndereceklerdir ve bu seçimlerde tahminimize göre bir iktidar değişikliği de olması söz konusudur. Ben sık, sık Batı Trakya'ya gidiyorum. Eğer sayın Yorgo Papandreu iktidara gelirse, rahmetli Dışişleri Bakanımız İsmail Cem ile başlatmış oldukları diyaloğun bugün daha da gelişerek devam edeceği kanısındayım. Dünya yeniden yapılanıyor. Bu yapılanma içinde Batı Trakya'daki soydaşlarımız da yerini alacaktır.''
Batı Trakya'ya seçimleri yakından takip etmek ve gözlemlemek için gittiğini belirten Özkan, Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan soydaşları oy kullanmaya davet etti.
Bu arada Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından hazırlatılan, ''Haydi Batı Trakya Göster Kendini'' ve ''Türk'ün Oyu Türk'e'' yazılı afişler de Keşan ve İpsala'yı Yunanistan'a bağlayan karayolundaki direk ve billboardlara asıldı.aa